Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 2651-2660
In een GS brief informeren Gedeputeerde Staten Provinciale Staten over de stand van zaken en een feitenrelaas inzake de brandveiligheid van delen van het provinciehuis.
14 juli 2020
Provinciale Staten worden met een brief geïnformeerd over de inhoudelijke reactie van Gedeputeerde Staten over de inzet middelen verduurzaming gebouwde omgeving.
14 juli 2020
De verbranding van houtige biomassa voor energieproductie staat volop in de belangstelling. Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft hier op een aantal momenten in het recente verleden aandacht voor gevraagd bij het college van Gedeputeerde Staten, onder andere via statenvragen door de fracties van de PVV en FvD. Gedeputeerde Staten hebben daarom een brief een Provinciale Staten gestuurd waarin wordt uiteengezet hoe het college het beleid van de provincie op dit punt zal uitwerken en hoe dit in de Omgevingsvisie van de provincie zal worden verankerd. Ook is aangegeven dat hierin het advies van de Sociaal-Economische Raad en de acties van de minister van EZK naar aanleiding van de aangenomen motie in de Tweede Kamer (motie Sienot c.s.) zullen worden meegenomen.
14 juli 2020
GS hebben besloten om met de partners van het H2GO project Stad Aardgasvrij – Hydrogen City een intentieverklaring te ondertekenen. In deze intentieverklaring staat dat partijen willen onderzoeken of en hoe waterstof vanaf 2025 ingezet kan worden, voor de verwarming van de gebouwde omgeving omgeving van Stad aan ’t Haringvliet, op een manier die aansluit bij de brede groep belanghebbenden. Partijen hebben de intentie zich in te zetten voor een betrouwbare levering van groene waterstof aan de gebouwde omgeving in Stad aan ’t Haringvliet tegen de laagste maatschappelijke kosten. Het project is een onderdeel van het H2GO Programma, dat een samenstel van aan elkaar gerelateerde projecten is, die tot doel hebben de groene waterstofeconomie in Goeree-Overflakkee en Zuid-Holland vorm te geven en die elkaar positief beïnvloeden, en/of zullen leiden tot synergieën in kwaliteit, omvang en kosteneffectiviteit. Partijen willen op deze wijze formeel vorm geven aan de samenwerking die sinds eind 2017 in gang gezet is en steeds meer vorm begint te krijgen.
14 juli 2020
Het college van GS heeft een aanvraag voor een ontheffing van de gemeente Leiderdorp ten behoeve van de vestiging van een dierenspeciaalzaak aan de Zijlbaan 30 te Leiderdorp geweigerd. De aanvraag is geweigerd, omdat de vestiging op de voorgestelde locatie buiten de reguliere winkelcentra niet bijdraagt aan de provinciale beleidsdoelen die aan het detailhandelsbeleid ten grondslag liggen, namelijk (1) het versterken van de ruimtelijke detailhandelsstructuur en het bieden van een zo compleet mogelijk aanbod aan voorzieningen op voor een ieder goed bereikbare en goed ontsloten locaties en (2) het bevorderen en versterken van de vitaliteit, kracht en aantrekkelijkheid van de winkelcentra.
14 juli 2020
Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de brief aan Erfgoedvereniging Heemschut, waarin zij reageren op de zorgen van de erfgoedvereniging over de toekomst van de hefbruggen over de Gouwe in Boskoop en Waddinxveen. In de brief geven Gedeputeerde Staten aan dat binnen het programma Beter Bereikbaar Gouwe diverse ideeën worden onderzocht om de bereikbaarheid en leefbaarheid van het gebied tussen de N11, A12, Bodegraven en Hazerswoude-Dorp te verbeteren. Daarbij wordt ook gekeken naar de hefbruggen. Alle ideeën worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder haalbaarheid en draagvlak. Bovendien worden diverse belangen, zoals cultuurhistorie, meegewogen. Tot slot geven Gedeputeerde Staten in de brief aan dat de provincie ambtelijk contact opneemt met Erfgoedvereniging Heemschut om de ideeën met hen te bespreken.
14 juli 2020
Het Natuurbeheerplan dient als basis voor de bijdrage van de provincie Zuid-Holland aan het beheer en de ontwikkeling van natuurgebieden, agrarische natuur en landschapselementen in Zuid-Holland. Het Natuurbeheerplan verwoordt het beleid, waarbinnen overheden, maatschappelijke organisaties, beheerders, agrariërs en grondeigenaren werken aan de realisatie van een robuust en dynamisch natuurnetwerk in de provincie. Op basis van dit plan kunnen zij subsidie aanvragen voor de kosten die zij maken voor dit doel. Voor 2021 hebben Gedeputeerde Staten het Ontwerp-Natuurbeheerplan 2021 op 24 maart 2020 vastgesteld waarop belanghebbenden hun zienswijzen hebben kunnen indienen. Deze zienswijzen zijn beantwoord in de Nota van beantwoording en verwerkt in de definitieve versie van het Natuurbeheerplan 2021 waar wenselijk en mogelijk. Het definitieve Natuurbeheerplan 2021 hebben Gedeputeerde Staten op 7 juli 2020 vastgesteld.
14 juli 2020
Gedeputeerde Staten informeren de commissie Bestuur Maatschappij en Middelen over de Open en Transparante provincie en de Wet openbaarheid van bestuur. Dit naar aanleiding van de wens van de commissie om hierover een discussie te voeren.
14 juli 2020
De gemeente Rotterdam heeft een omgevingsvergunning verleend voor de herontwikkeling van pakhuis Santos op Katendrecht. Een designwarenhuis wil in het rijksmonument 20 winkels op het gebied van design onderbrengen. De toevoeging van (woon)detailhandel op deze plek is in strijd met het provinciaal detailhandelsbeleid. De provincie heeft daarom eerder een zienswijze op het plan ingediend. Helaas is onze zienswijze op de omgevingsvergunning op formele gronden buiten behandeling gelaten. Gedeputeerde Staten hebben besloten een brief te sturen aan het college van Rotterdam waarin wordt benadrukt dat om formeel juridische redenen geen beroep wordt ingesteld, maar dat de inhoudelijke bezwaren met betrekking tot de ontwikkeling van het Santos-pakhuis wat betreft de provincie vanwege strijdigheid met provinciaal beleid gehandhaafd blijven.
14 juli 2020
Op 14 juli jl hebben Gedeputeerde Staten ingestemd met ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst Weidevogelproject Zoetermeerse Meerpolder. De andere ondergetekende partijen zijn gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg en het Hoogheemraadschap van Rijnland. Deze samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke stap op weg naar de aanleg van een weidevogelkerngebied in de Meerpolder. Naast weidevogels zal het kerngebied ook een rol gaan spelen bij het beperken van de wateroverlast in de polder, wordt er een voorziening getroffen voor extensieve recreatie en zal er ruimte worden geboden aan bijen en andere icoonsoorten. In de samenwerkingsovereenkomst zijn concrete afspraken gemaakt over de realisatie, inclusief de inzet van tijd, geld en andere middelen van de verschillende partijen. De volgende stap in de realisatie is de ondertekening van een vrijwillige kavelruilovereenkomst, deze zomer. De inrichting staat gepland voor de zomer van 2021. Het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst komt voort uit de Green/Blue deal Realisatie Weidevogel- Waterbergingsgebied Meerpolder, die in oktober 2018 is ondertekend. De Meerpolder is één van de acht gebieden waar de provincie eigen grond inzet om de omstandigheden voor weidevogels te verbeteren.
14 juli 2020