Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 2711-2720
Het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland heeft statenvragen van de Statenfractie CU & SGP beantwoord over de voortgang van het H2GO-waterstofconvenant Goeree-Overflakkee van 8 december 2017. Diverse partijen werken via het convenant samen aan de ontwikkeling van waardeketens van aanbod van en vraag naar duurzaam geproduceerde 'groene' waterstof en de infrastructuur die nodig is om vraag en aanbod met elkaar te verbinden. De provincie ondersteunt het H2GO-programma financieel en met menskracht. Europees, nationaal, regionaal en lokaal wordt een belangrijke rol voorzien voor 'groene' waterstof in de energie- en grondstoffentransitie. De lessen die op Goeree-Overflakkee worden opgedaan zijn waardevol voor andere delen van Zuid-Holland en Nederland.
30 juni 2020
Provinciale Staten hebben op 3 juni 2020 een motie omtrent stikstof aangenomen. Deze motie roept Gedeputeerde Staten op om er bij de minister van landbouw op aan te dringen eerder toegestane bedrijfsactiviteiten van boeren te legaliseren. Verder zou de provincie aan de minister duidelijk moeten maken dat verduurzaming en effectieve innovatie in de agrarische sector de voorkeur heeft boven opkoopregelingen. De motie is ook een oproep om er voor te zorgen dat er bij extern salderen een belangrijke regierol voor provincies komt. En de provincie zou een Zuid-Hollands aanbod moeten doen bij de minister met betrekking tot behoud en herstel van natuur, waarbij gebruik wordt gemaakt van rijksmiddelen. Gedeputeerde Staten voeren deze motie uit en geven in een reactie aan dat een deel van de genoemde punten inmiddels is uitgevoerd. De andere punten worden in komende overleggen tussen provincies en de minister verder besproken.
23 juni 2020
In 2023 en 2024 is de renovatie van de Heinenoordtunnel gepland. Omdat dit tot verkeersoverlast zal leiden, heeft Rijkswaterstaat in 2019 in samenwerking met de gemeente Hoeksche Waard, Waterschap Hollandse Delta de provincie Zuid-Holland een Bereikbaarheidsplan opgesteld met allerlei maatregelen om de omliggende gebieden bereikbaar te houden. Daarna zijn deze partijen in gesprek gegaan over aanvullende maatregelen. Een aantal aanvullende maatregelen is niet alleen bedoeld voor de renovatieperiode, maar ook blijvend voor de periode daarna. Deze zogenoemde structurele maatregelen zijn ook van belang voor de provincie, de gemeente Hoeksche Waard en het waterschap en komen in aanmerking voor gezamenlijke financiering. De afspraken voor deze maatregelen met de financiering zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst moet door alle partijen goedgekeurd worden. Aan Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland wordt zodoende goedkeuring gevraagd om deze overeenkomst te ondertekenen.
23 juni 2020
Door de statenfractie van Groep GO zijn vragen gesteld over de bestuurlijke missie naar China. Dit jaar zullen er geen missies van en naar China plaatsvinden tengevolge van de corona-crisis. De vragen met betrekking tot mensenrechten, Hong Kong, democratie zijn beantwoord in lijn met het kabinetsbeleid en met de uitgangspunten zoals die zijn besproken met Provinciale Staten in november 2019.
23 juni 2020
Met dit besluit brengen Gedeputeerde Staten de Staten op de hoogte van de voortgang van de verschillende activiteiten zoals benoemd in de Strategische Agenda Kust. Het gaat hierbij onder andere over het beleid en de inbreng van de provincie bij uitwerking van de nieuwe Nationale Parken NL Delta en Hollandse Duinen, de aanlandingspunten van de windenergieparken en de waterveiligheidsopgaven bij de badplaatsen en de Zuid-Hollandse Eilanden.
23 juni 2020
Zuid-Holland telt 225 molens. De provincie Zuid-Holland koestert deze molens. Het zijn blikvangers in het landschap en onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse geschiedenis. Binnen de Subsidieregeling molens Zuid-Holland 2013 kunnen moleneigenaren subsidie aanvragen voor het laten draaien en het regulier en groot onderhoud aan de molens. De subsidieregeling is succesvol. Bijna alle Zuid-Hollandse moleneigenaren vragen subsidie aan voor het regulier onderhoud aan hun molens. De molens staan er over het algemeen goed bij. Ook voor groot onderhoud is veel belangstelling. De succesvolle draaipremie werkt als een goede stimulans voor vrijwillige molenaars om hun molen zoveel mogelijk te laten draaien, wat belangrijk is voor het behoud van de molen. Bovendien verlevendigen deze draaiende molens het landschap in Zuid-Holland op een bijzondere wijze. Om de molens in Zuid-Holland in goede staat te houden hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland besloten om de subsidieregeling molens te verlengen en op een tweetal onderdelen te wijzigen. Deze hebben betrekking op de verbetering van de kwaliteit van de subsidieregeling en betreffen het gehanteerde subsidiepercentage en de uitvoeringstermijn van de gesubsidieerde werkzaamheden bij groot onderhoud. In lijn met het Coalitieakkoord wordt de subsidieregeling verlengd tot en met 2023.
23 juni 2020
Gedeputeerde Staten hebben de brief aan gemeente Alphen aan den Rijn vastgesteld waarmee zij reageren op de brief van het college van B&W van de gemeente met betrekking tot het EAA (Eenheid Audit en Advies) onderzoek over de hefbrug Boskoop. Zij geven daarin aan welke maatregelen zijn getroffen en dat het besproken is in de Statencommissie Bereikbaarheid & Energie van 10 juni 2020. Verder wordt aan de gemeente aangegeven dat zij, net als andere belanghebbenden, zal worden geïnformeerd over het vervolg en waar nodig betrokken bij de versterkingsaanpak van het beheer en onderhoud van de beweegbare kunstwerken.
23 juni 2020
Als provincie zien wij al jaren de financiële druk op gemeenten toenemen. Met name door de financiële problematiek in het sociaal domein hebben gemeenten veel moeite om hun begrotingen dekkend te krijgen. Nu zijn daar de financiële effecten van de Coronacrisis bovenop gekomen. Zuid-Hollandse gemeenten luiden indringend de noodklok over hun financiële situatie. In open brieven aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten hebben 14 gemeenten in Zuid-Holland-Zuid en de gemeente Krimpenerwaard mede namens 5 gemeenten in Midden-Holland hun zorgen verwoord. Kort samengevat voorzien deze gemeenten dat zij voor 2021 nog slechts tot een sluitende begroting kunnen komen door bezuinigingen door te voeren op voor inwoners cruciale basisvoorzieningen. Gedeputeerde Staten scharen zich achter de inhoud van deze brieven en hebben daarom een brief aan het kabinet verstuurd om aandacht te vragen voor de financiële situatie van gemeenten.
23 juni 2020
Op 23 juni 2020 hebben Gedeputeerde Staten de brief DVAN advocaten van 4 juni 2020 beantwoord inzake de beleidsregels intern- en extern salderen in relatie tot de NEC richtlijn 2016.
23 juni 2020
Gedeputeerde Staten keren terug naar het oorspronkelijke plan om dit jaar te investeren in een structurele regeling voor ondersteuning van de Zuid-Hollandse journalistiek. Vanwege de coronacrisis leek de journalistiek geen gebruik van deze regeling te gaan maken, omdat er bij veel mediabedrijven acute financiële nood was ontstaan. Nu het Rijk in totaal 35 miljoen euro aan noodsteun heeft toegezegd lijkt de nood van de lokale media voor een belangrijk deel gelenigd; een structurele kwaliteitsimpuls voegt meer toe. GS komen in de tweede helft van dit jaar met een voorstel voor een structurele regeling voor Zuid-Hollandse media. Daarvoor kan dit jaar al € 332.000 worden ingezet.
23 juni 2020