Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3661-3670
Er komt één loket voor inspraak bij twee verschillende overheidsinstanties. Bij dit loket, in de gemeente Krimpenerwaard, kunnen zienswijzen worden ingediend voor de plannen voor nieuwe natuur in de Krimpenerwaard. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland besloten. In augustus worden de plannen voor nieuwe natuur in de Krimpenerwaard ter inzage gelegd. De nieuwe grenzen van de natuurzone worden door de provincie Zuid-Holland vastgelegd in een ‘Partiële herziening’ van de provinciale Verordening Ruimte. Eigenlijk zouden mensen die bezwaar hebben tegen de nieuwe grenzen een zienswijze moeten indienen bij de provincie. Maar tegelijkertijd wordt er een gemeentelijk Bestemmingsplan opgesteld voor de nieuwe natuur, waar natuurlijk ook de nieuwe grenzen in zijn aangegeven. Tegen het nieuwe Bestemmingsplan kunnen mensen een zienswijze indienen bij de gemeente. Om verwarring te voorkomen, is nu afgesproken dat er één loket komt waar alle zienswijzen over de nieuwe natuurzone – inclusief de begrenzing - kunnen worden ingediend. Dat loket komt bij de gemeente Krimpenerwaard. Achter de schermen zorgen provincie en gemeente vervolgens dat de zienswijzen op de juiste plek worden beantwoord. Het Bestemmingsplan en de Partiële herziening liggen beide ter inzage van 29 augustus tot en met 9 oktober 2018.
10 juli 2018
De gemeenten in de regio Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden hebben samen met provincie Zuid-Holland op 19 december 2016 het bestuursakkoord Groene Hart gesloten. Met dit akkoord is de samenwerking tussen gemeenten onderling en met de provincie versterkt, zijn strategische opgaven benoemd en zijn concrete projecten gestart met de uitvoering. Met deze voortgangsbrief worden Provinciale Staten op hoofdlijnen geïnformeerd over de bestuurlijke samenwerking en voortgang op de thema's bereikbaarheid, bodemdaling, economie, vrije tijd, water en groen, wonen en energie. Eveneens wordt aangegeven dat Gedeputeerde Staten voornemens zijn om met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden, het hoogheemraadschap Rijnland en de provincie Utrecht een regiodeal bodemdaling Groene Hart op te stellen en bij het Rijk in te dienen voor inhoudelijke, procesmatige en financiële steun voor de opgaven omtrent bodemdaling.
10 juli 2018
Gedeputeerde Staten hebben de bezwaren tegen het opleggen van een last onder dwangsom vanwege het niet voldoen aan de herbeplantingsverplichting als bedoeld in artikel 4.3 van de Wet natuurbescherming ongegrond verklaard. Hierbij is het advies van de bezwarencommissie gevolgd. In december 2014 heeft bezwaarde een houtopstand geveld. Uit de Wet natuurbescherming volgt dat binnen drie jaar de houtopstand te worden herbeplant. Bezwaarde is in overtreding aangezien daar geen gevolg aan is gegeven. De last onder dwangsom is bedoeld om ervoor te zorgen om alsnog een houtopstand terug te planten.
10 juli 2018
Op verzoek van Provinciale Staten hebben Gedeputeerde Staten een brief opgesteld met achtergrondinformatie voor een discussie in Provinciale Staten over de wenselijkheid en de voor- en nadelen van meer flexibiliteit in de Verordening ruimte en de toekomstige Omgevingsverordening. Meer flexibiliteit vergroot de afwegingsruimte voor gemeenten, hetgeen één van de doelstellingen is van de Omgevingswet. Provinciale Staten hebben gevraagd de brief nog aan te vullen met betrekking tot de rolverdeling tussen Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten en de mogelijkheden om financiële voordelen die kunnen ontstaan als gevolg van een ontwikkeling ten goede te laten komen aan het gebied. In deze nieuwe versie van de brief zijn deze punten toegevoegd.
10 juli 2018
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en van Noord-Holland hebben op 10 juli het ontwerpbesluit vastgesteld voor de wijziging van het Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap van Rijnland. De voorgestelde wijzigingen betreffen het aanwijzen van de instantie die het bestuurslid mag benoemen voor de categorie natuurterreinen, het wijzigen van de bepalingen over het proces om een nieuwe dijkgraaf te benoemen, het opnemen van bepalingen die de herpoldering van gebieden in Leiden en Bloemendaal regelen alsmede het vervangen van de kaart van het beheergebied van het waterschap. Het ontwerpbesluit ligt van 16 juli tot en met 27 augustus ter inzage. In deze periode kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen. Daarna gaan beide colleges van Provinciale Staten een definitief besluit nemen.
10 juli 2018
Gedeputeerde Staten informeren Provinciale Staten over de wijze waarop de afdoening van de brief van het Actiecomité Stop Geluidhinder A4 heeft plaatsgevonden. Ook wordt daarbij kort ingegaan op een drietal recente ontwikkelingen: de MIRT-verkenning A4, de afspraken met BAM over de afronding van het project Verondieping Meeslouwerplas en de uitvoering van de motie Natuurimpuls Meeslouwerplas en Vlietland (motie-811) van 27 juni 2018. De eerste twee ontwikkelingen zijn onderwerpen waarover Gedeputeerde Staten reeds Provinciale Staten schriftelijk hebben geïnformeerd op 31 oktober 2017.
10 juli 2018
In reactie op het bericht 'Waterbus discrimineert mensen met rolstoelen’ in het Algemeen Dagblad van 21 juni 2018 zijn door de heer Groenendijk (PVV) Statenvragen gesteld over de toegankelijkheid van de Waterbusdiensten. De directe van de Waterbus heeft inmiddels een gesprek gehad met de getroffen persoon en op basis hiervan maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen met een functiebeperking die gebruik maken van een driewielfiets of rolstoel niet mee kunnen met de Waterbus. Een honderd procent-garantie kan niet worden gegeven omdat bij ook zeer grote drukte altijd voldoende vluchtruimte vrij moet worden gehouden. Met de getroffen reiziger wordt in het najaar van 2018 nog een evaluatiegesprek gehouden.
10 juli 2018
De provincie heeft een reactieve aanwijzing gegeven op enkele onderdelen van het bestemmingsplan ‘Hoek van Holland – Buitengebied’ van de gemeente Rotterdam. Het bestemmingsplan maakt de omzetting van voormalige agrarische bedrijfswoningen naar burger- en plattelandswoningen mogelijk in het glastuinbouwgebied van Hoek van Holland. De provincie is het daar niet mee eens, omdat het gebied is aangewezen als glastuinbouwgebied. Alleen glastuinbouwbedrijven en voorzieningen die daaraan bijdragen zijn toegestaan. Doorontwikkeling en modernisering van het gebied is van economisch belang, en de bestemmingswijziging staat dat in de weg. Daarom heeft de provincie deze onderdelen uit het bestemmingsplan geschrapt met de reactieve aanwijzing.
10 juli 2018
Voor het Omgevingsbeleid stelt de provincie een Leefomgevingstoets op waarin de kwaliteit van de leefomgeving wordt beschreven, uitgaande van de bestaande situatie en de autonome ontwikkeling. Daarop aanvullend worden voor de beleidsrijke onderdelen ook de effecten van het nieuwe beleid op de leefomgeving onderzocht. In de 'Startnotitie Leefomgevingstoets Omgevingsbeleid Zuid-Holland' wordt de afbakening van het onderzoek omschreven.
10 juli 2018
Op 31 januari 2018 hebben Provinciale Staten een besluit genomen voor het realiseren van een snelfietsverbinding van Leiden naar Katwijk in het kader van het project RijnlandRoute. Als gevolg van dit besluit dient het drinkwater transportleiding van Dunea N.V. anders gelegd te worden dan in het oorspronkelijke ontwerp is opgenomen. Aangezien een gedeelte van de drinkwaterleiding van Dunea N.V. 5 jaren geleden op verzoek van de gemeente Leiden in het kader van de Ontwikkeling Bioscience Park is verlegd, heeft Dunea N.V. bezwaar gemaakt tegen de toepassing van de vigerende Regeling voor het gedeelte ter hoogte van de Plesmanlaan en heeft Dunea N.V. verzocht om een 100% voorlopige nadeelcompensatie. Gezien het binnen 5 jaren opnieuw moeten verleggen van de leiding door Dunea N.V. als gevolg van de aanleg van de snelfietsverbinding, achten Gedeputeerde Staten het redelijk en billijk in te stemmen met het verzoek van Dunea N.V. om af te wijken van de vigerende Regeling en tot 100% voorlopige nadeelcompensatie over te gaan.
10 juli 2018