Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 41-50
Gedeputeerde Staten (GS) willen opvolging geven aan moties 1108 en 1109, besproken in de Statencommissie Klimaat Natuur en Milieu (KNM) op 5 oktober 2022. Motie 1108 vraagt om juridische zekerheid en snelle toepassing van innovaties die stikstofemissies verminderen. GS werken al aan stalmetingen en een subsidieregeling, maar de Regeling ammoniak en veehouderij (RAV)-lijst is een rijksverantwoordelijkheid. Motie 1109 vraagt om een stikstofladder gebaseerd op het trappetje van Remkes, uitgebreid met natuurbeheermaatregelen. Deze worden al via Natura 2000-beheerplannen meegenomen.
15 oktober 2024
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de Bestuursovereenkomst Ontwikkeling Gnephoek vastgesteld die ondertekend zal worden, samen met het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn, het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland en het Dagelijkse Bestuur van de regio Holland Rijnland. In deze Bestuursovereenkomst zijn afspraken gemaakt over de duurzame, integrale ontwikkeling van de Gnephoek in Alphen aan den Rijn met o.a. afspraken over de realisatie van 5.500 woningen, water, bodem en klimaatadaptatie, bereikbaarheid en natuur.
15 oktober 2024
Groen doet goed is in 2012 gestart als maatschappelijk initiatief, waarin het gebruik van de provinciale buitengebieden en groen door Zuid-Hollandse kinderen uit versteende wijken (4-12 jaar) gestimuleerd wordt. Aan dit initiatief zijn nu 14 Zuid-Hollandse gemeenten, alle terreinbeherende organisaties in Zuid-Holland, IVN en de provincie Zuid-Holland verbonden. Hieruit is het Groen doet goed-netwerk ontstaan. Binnen het programma is er per gemeente één lokale trekker verantwoordelijk voor het bouwen van een sterk, lokaal netwerk, het werven van nieuwe partners en het schrijven en indienen van het plan voor het uitvoeringsproject. Een uitvoeringsproject is gericht op vergroten van de natuurkennis, natuurbeleving en waterbeleving door kinderen. Activiteiten die efficiënter zijn om gezamenlijk op te pakken zoals communicatiestrategie, opleiden vrijwilligers voert de coördinerende partner uit. De thema’s zijn: Buitenles in de buurt, Het spettert! en Groen(te) doet goed!. Voor 2025 stellen Gedeputeerde Staten een deelplafond vast van maximaal € 400.000.
15 oktober 2024
Gedeputeerde Staten informeren Provinciale Staten via een brief over hoe zij omgaat met motie 1380 - ‘Eerlijk stikstofbeleid voor alle bedrijven!’. GS reageren op de opkoop van de Schiphol Groep voor de natuurvergunning van Rotterdam The Hague Airport (RTHA). GS benoemen dat dit besproken is in een bestuurlijk overleg met de toenmalige minister van Natuur en Stikstof (NenS). Ook gaan GS in op de natuurvergunning van RTHA en het beleid rondom extern salderen en PAS-melders.
15 oktober 2024
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de Startnotitie Herziening Omgevingsbeleid Ontwikkeling Gnephoek en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor het milieueffectrapport (MER), behorende bij deze Herziening van het Omgevingsbeleid, vastgesteld. Hiermee is de procedure gestart om het provinciale Omgevingsbeleid te herzien voor de locatie Gnephoek in de gemeente Alphen aan den Rijn. De Startnotitie wordt voor vaststelling voorgelegd aan Provinciale Staten. De NRD voor het MER wordt ter inzage gelegd.
15 oktober 2024
Op 10 augustus 2024 is een Woo-verzoek ontvangen waarin wordt gevraagd om openbaarmaking van informatie met betrekking tot uitbreiding van het bedrijventerrein ABC Westland vanaf de periode 1 februari 2024 tot en met 10 augustus 2024. De gevraagde informatie wordt (gedeeltelijk) openbaar gemaakt.
10 oktober 2024
In Zuid-Holland vinden we het belangrijk om inwoners, maatschappelijke organisaties, (kennis)instellingen, bedrijven en medeoverheden te betrekken bij besluitvorming en bij uitvoering van provinciale taken. Gedeputeerden Staten leggen aan Provinciale Staten een participatieverordening voor ter besluitvorming. Hierin staan de spelregels beschreven over deze betrokkenheid. In de verordening zijn het beleid (2018), de Inspraakverordening (1995) en de Verordening Recht van Initiatief (2014) opgenomen. In deze nieuwe vorm geeft het zowel inwoners als provincie duidelijkheid over de bestaande afspraken. Tegelijkertijd loopt er een traject om het huidige participatiebeleid te actualiseren. Daarop is participatie mogelijk, en mocht het nodig zijn dan kunnen we als provincie de spelregels daarop aanpassen.
8 oktober 2024
In het jaar 2022 zijn de provincies een traject gestart om het verdeelmodel van het provinciefonds (uitkering vanuit het rijk en grootste inkomstenbron van de provincies) te herijken. In de loop der jaren waren er een aantal zaken ingeslopen in het verdeelmodel. Ook veranderen de uitgavenpatronen van de provincies over de jaren heen, waardoor er geen goede aansluiting meer is tussen de uitkering vanuit het rijk en de uitgaven van de provincies. Eind 2022 is er hierover een eindrapport opgeleverd. De provincies waren er nog niet van overtuigd van de voorgestelde oplossing in dit rapport, en hebben de Raad van Openbaar Bestuur (ROB) voor een second opinion gevraagd. Naar aanleiding van het ROB-advies versturen de twaalf provincies een gezamenlijke brief aan het ministerie, met afschrift aan de Eerste en de Tweede Kamer. Provinciale Staten worden hiervan op de hoogte gesteld.
8 oktober 2024
De druk op Ter Apel en andere asielopvanglocaties is groot. In dit kader wordt op verzoek van het Rijk gekeken naar mogelijkheden in vastgoed en op gronden die eigendom zijn van Rijk of provincie. De provincie Zuid-Holland onderzoekt de mogelijkheden voor tijdelijke inzet van provinciale gronden voor asielopvang. Het voormalig trekkerstation horende bij de Ambachtsheerlijkheid in Numansdorp in de gemeente Hoeksche Waard is hiervoor in beeld. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers doet momenteel onderzoek naar de eventuele geschiktheid van deze locatie. De gemeente wacht dit onderzoek af en neemt daarna een besluit over het al dan niet vestigen van een tijdelijke opvanglocatie op deze plek.
8 oktober 2024
De Omgevingsdienst Haaglanden heeft namens de provincie een besluit genomen over de verwilderde damherten in de Hoeksche Waard. Door middel van deze brief worden de Provinciale Staten daarover geïnformeerd.
8 oktober 2024