Beantwoording motie 1153, Zuid-Hollands Kookboek Groene Cirkels Tuin van Holland
Het behandelvoorstel motie 1153 Zuid-Hollands Kookboek stelt voor om in overleg met de tuinbouw, horeca-opleidingen en het mbo, te verkennen of gewerkt kan worden aan een inclusief “Zuid-Hollands kookboek”. In de Groene Cirkel De Tuin van Holland is veel aandacht voor onze culinaire geschiedenis. In onze vertaling van deze zeventiende-eeuwse inspiratie naar het heden en de toekomst komt diversiteit als thema regelmatig terug. Nederland staat vooral bekend om stamppot, aardappelen en kaas maar is in feite enorm rijk aan culturele en dus culinaire diversiteit. Samen met 2-sterrenchef Soenil Bahadoer startten we al met het verbreden van het verhaal over Nederlands eten in het interview wat hij voor De Tuin van Holland deed. Begin 2023 zullen we samen met partners kijken hoe de eerste pilot in Noordwijk uitgebreid kan worden met materiaal waarin de culturele diversiteit van De Tuin van Holland zichtbaarder wordt.
Documenten
- GS brief aan PS - Beantwoording motie 1153, Zuid-Hollands Kookboek Groene Cirkels Tuin van Holland - DOS-2019-0004305
- Motie 1153 - Zuid - Hollands kookboek (DENK, PvdA, CDA, GroenLinks, VVD)
- GS voorstel - Beantwoording motie 1153, Zuid-Hollands Kookboek Groene Cirkels Tuin van Holland - DOS-2019-0004305