Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 1041-1050
Op 26 april 2023 is een Woo-verzoek ontvangen waarin informatie wordt opgevraagd over de damherten in de Hoeksche Waard. Het betreft de periode van 15 december 2022 tot en met heden. Er zijn 16 documenten aangetroffen die onder de reikwijdte van het verzoek vallen, deze worden geanonimiseerd verstrekt.
22 juni 2023
Statenlid van der Graaf (PVV) heeft 26 mei 2023 schriftelijke vragen gesteld over de chaotische taferelen op 25 mei 2023, toen het fiets-voet veer uit de vaart werd gehaald nadat er een faillissementsaanvraag was ingediend door de exploitant. In de beantwoording wordt aangegeven dat de provincie direct heeft gehandeld op het moment dat dit bekend werd. Er is vanaf 19.00 uur vervangend vervoer georganiseerd voor fietsers en voetgangers met bussen en fietsvoet-veer. De provincie beoogt komende periode een noodvoorziening met Damen te organiseren voor het veer Maassluis-Rozenburg. Hiermee kan de periode worden overbrugd totdat er door middel van een Europese aanbesteding een nieuwe exploitant kan worden gecontracteerd. Damen zal in eerste instantie een fiets-voetveer inzetten en onderzoekt de mogelijkheden voor een autoveer. Damen komt binnen zes weken na ondertekening van de exploitatieovereenkomst met een voorstel voor ingebruikname van een autoveer. De provincie verzorgt komende weken vervangend vervoer totdat Damen de noodvoorziening heeft ingericht.
20 juni 2023
De provincie Zuid-Holland stelt jaarlijks een integriteitsrapportage op waarin zij verantwoording aflegt over het gevoerde ambtelijke integriteitsbeleid van het afgelopen jaar. In de integriteitsrapportage 2022 beschrijft de provincie haar visie op integriteit en worden de uitgevoerde activiteiten, de integriteitsmeldingen en de ondernomen acties in kaart gebracht. Daarnaast worden de actiepunten voor het komende jaar benoemd en wordt de rapportage vergeleken met de rapportage over 2021, om de gemaakte voortgang te duiden. Na vaststelling van het rapport door Gedeputeerde Staten is deze openbaar gemaakt.
20 juni 2023
Voor het project Duurzame Wijkwarmte Zuid-Holland heeft de Europese Investeringsbank subsidie ter beschikking gesteld. Te weten: ELENA (European Local ENergy Assistance) subsidie. Dit is een voorbereidingssubsidie (onderzoek, communicatie en begeleiding) voor de energie transitie. Duurzame wijkwarmte Zuid-Holland gaat over het treffen van verduurzamingsmaatregelen in woningen en de overstap naar een collectief warmtenet. Door een gewijzigde aanpak ziet gemeente Alphen a/d Rijn af van een deel van de aan haar beschikbaar gestelde subsidie. Hiermee komt er extra Elenabudget beschikbaar. Dit restant is herverdeeld en ter beschikking gesteld aan de gemeenten Den Haag, Gorinchem en Schiedam. Deze gemeenten maken ook deel uit van het project Duurzame Wijkwarmte Zuid-Holland.
20 juni 2023
De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft Gedeputeerde Staten vanwege haar toezichthoudende taak op gemeenten gevraagd of de basistaken van de Zuid-Hollandse gemeenten zijn ondergebracht bij omgevingsdiensten. Uit een inventarisatie bij de omgevingsdiensten is gebleken dat twee Zuid-Hollandse gemeenten een taak nog niet hebben ondergebracht bij een omgevingsdienst. In een brief aan het college van deze twee gemeenten verzoekt Gedeputeerde Staten de nog niet ondergebrachte taak uiterlijk per 1 januari 2024 over te dragen aan de omgevingsdienst. Er wordt gevraagd om een implementatietraject te starten om de taak bij de omgevingsdienst onder te brengen. Een afschrift van deze brief is gestuurd aan omgevingsdienst West-Holland.
20 juni 2023
De Subsidieregeling mobiliteit Zuid-Holland (SRM) bevat het juridisch kader voor het verstrekken van subsidie op het gebied van verkeer en vervoer. Deze subsidieregeling wordt jaarlijks geactualiseerd, zo ook in 2023. Het gaat om circa 10 wijzigingen. De belangrijkste wijzigingen worden doorgevoerd in de paragrafen 2.2.1 Gebiedsagenda infrastructurele projecten, 2.3.1. Kwaliteit OV en bushaltes en 2.3.3 Fietsprojecten en parkeervoorzieningen.
20 juni 2023
De provincie Zuid-Holland heeft op 21 maart de Bestuursovereenkomst Binckhorst vastgesteld. Naar aanleiding van de Bestuursovereenkomst heeft BIZ en BBW (Westvlietweg) een urgentiebrief opgesteld waarin zij hun zorgen uiten. Deze zorgen worden gevoed doordat zij vermoeden dat de GAVI-kavel alleen beschikbaar komt voor bedrijven op de Binckhorst. Dit is onjuist en middels een informatieve GS-brief wordt de urgentiebrief van de BIZ en BBW (Westvlietweg) beantwoord.
20 juni 2023
Op 19 mei 2023 hebben de fracties Partij voor de Dieren en D66 statenvragen ingediend wat betreft het kilometerslang oliespoor in de Biesbosch. Rijkswaterstaat geeft aan dat de toedracht nog niet duidelijk is. Het onderzoek is gaande, de uitslagen daarvan zijn nog niet bekend. Er zijn succesvolle maatregelen genomen om bijna alle olie te ruimen. De verontreiniging in de Biesbosch is regelmatig geschouwd en er is nergens olie waargenomen, wat bevestigd is door Staatsbosbeheer.
20 juni 2023
Aan Koole Tankstorage Botlek B.V. zijn op 13 december 2022 twee lasten onder dwangsom opgelegd. De eerste last had betrekking op het buiten werking stellen van VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) kritische (delen van) installaties. De tweede last had betrekking op het niet tijdig melden bij DCMR van het buiten werking stellen (delen van) van brandbeveiligingsinstallaties. Koole Tankstorage Botlek B.V. heeft tegen de eerste last een bezwaarschrift ingediend. De bezwarencommissie adviseert de last in stand te laten. Gedeputeerde Staten hebben het bezwaarschrift van Koole Tankstorage Botlek B.V. ongegrond verklaard, conform het advies van de bezwarencommissie.
20 juni 2023
Aan Estron B.V. zijn op 24 november 2022 zeven lasten onder dwangsom opgelegd. Zes lasten hadden betrekking op het niet naleven van PGS 15. PGS 15 geeft voorschriften over de wijze van opslaan van verpakte gevaarlijke stoffen, zoals bijvoorbeeld gasflessen. Een last had betrekking op het innemen van afvalstoffen, zonder dat daarvoor een vergunning is verstrekt. Estron B.V. heeft tegen de lasten een bezwaarschrift ingediend. De bezwarencommissie adviseert de lasten in stand te laten. Gedeputeerde Staten hebben het bezwaarschrift van Estron B.V. ongegrond verklaard, conform het advies van de bezwarencommissie.
20 juni 2023