Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 4551-4560
De provincie wil haar dienstverlening aan de samenleving op een kwalitatief hoog peil houden. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is een goede bedrijfsvoering. Teneinde deze bedrijfsvoering te onderzoeken worden door een eigen eenheid van de provincie jaarlijks onderwerpen geselecteerd en ondergebracht in een onderzoeksplan. De onderwerpen zijn door de opdrachtgevers zelf aangereikt met het oogmerk om te leren en te verbeteren.
20 maart 2017
Gedeputeerde Staten hebben de beantwoording van de schriftelijke vragen van de Statenfractie van de PVV 3275 vastgesteld inzake Voortdurende ellende Dupont Chemours. De beantwoording treft u aan via onderstaande link naar het Staten Informatie Systeem. 3275 ANTWOORDEN Statenfractie PVV Voortdurende ellende bij DuPont/Chemours
20 maart 2017
Op 17 januari 2017 hebben Gedeputeerde Staten de Kantorenvisie Holland Rijnland 2015-2018 aanvaard. Op advies van de statencommissie Ruimte en Leefomgeving besluiten GS de aanvaardingsbrief aan te passen. GS laten de regio Holland Rijnland weten dat ze de regio via het overleg van de Bestuurlijke Tafel Ruimte, Wonen en Economie op de voortgang van het door de regio toegezegde voornemen om 63.000 m2 aan kantorenplannen te schrappen, zullen aanspreken.
20 maart 2017
Om de energietransitie te versnellen werkt de provincie via de energieagenda aan het bevorderen van samenwerking in de warmtemarkt. Met een aantal belangrijke partijen (Eneco, Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en Warmtebedrijf Rotterdam) is gesproken over het gemeenschappelijk benutten en verbeteren van de hoofdinfrastructuur van het warmtenet in Zuid-Holland. Het gaat daarbij onder meer om het afstemmen van de uitbreiding van het warmtenet en het inrichten van een onafhankelijke netbeheerder die vraag en aanbod kan regelen, zodat het warmtenet optimaal kan worden benut en vrij toegankelijk wordt voor aanbieders en vragers van warmte. Met de hierboven genoemde partners is overeenstemming bereikt over de gezamenlijke ambities om toe te werken aan de oprichting van een ‘warmtetransportbedrijf’ en een onafhankelijk netbeheerder. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met een intentieovereenkomst, die op 23 maart tijdens de ‘Energy in Transition Summit’ in Rotterdam wordt ondertekend.
20 maart 2017
Het rijk, provincies, gemeenten en waterschappen hebben een gezamenlijke visie geformuleerd op de gewenste hervorming van de Europese Structuur en Investeringsfondsen. Het gaat hierbij om de kaders voor de inzet van Europese subsidies in onder andere de regionale economie, plattelandsontwikkeling en de klimaat- en energietransitie vanaf 2020. Vanuit deze visie wordt het belang en de meerwaarde van structuurfondsen voor álle regio’s in Europa, dus ook de Nederlandse, richting Brussel onderschreven. Met elkaar doen de Nederlandse partners hiermee voorstellen ter verbetering (hervorming: effectiever en efficiënter) van het beleid richting Brussel. Het voorstel gaat nog niet in op financiële vraagstukken (hoogte of verdeling van middelen) of nationale vraagstukken, die losstaan van discussies op Europees niveau.
20 maart 2017
In de Energieagenda 2016-2020-2050 "Watt Anders" is een aantal ambities en acties geformuleerd om de CO2 voetafdruk van de provincie te verminderen. Hiermee vragen we veel van de inwoners en bedrijven in Zuid-Holland. Zelf willen we het goede voorbeeld geven. Een goede inventarisatie van onze eigen CO2 voetafdruk is daarbij noodzakelijk om stapsgewijs richting een CO2 neutrale bedrijfsvoering toe te werken. De komende maanden zal de provincie haar voetafdruk in kaart brengen, waarna in juli 2017 met een voorstel zal worden gekomen om deze voetafdruk te verminderen.
20 maart 2017
In het Hoofdlijnen Akkoord 2015-2019 is opgenomen, dat de kennis van het sociale domein zal worden geborgd. ln het Voorstel beleidsinformatie maatschappelijke ontwikkelingen wordt beschreven hoe dat praktisch kan worden uitgevoerd. De provincie zal beleidsinformatie over maatschappelijke ontwikkelingen genereren, als aanvulling op de specifieke beleidsinformatie voor de (kern)taken van de provincie. Het doel is integraal provinciaal beleid, waarbij rekening wordt gehouden met de ontwikkelingen in de samenleving.
20 maart 2017
De 7e Voortgangsrapportage Luchtkwaliteit geeft de stand van zaken over de ontwikkeling van de luchtkwaliteit en de maatregelen die de provincie neemt ter verbetering van de luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit in Zuid-Holland verbetert gestaag. Volgens de landelijke monitoring wordt de grenswaarde voor fijn stof al een aantal jaren gehaald. Voor stikstofdioxide is het doel in 2015 bijna bereikt. Verder geeft de rapportage een overzicht van alle maatregelen die de provincie heeft uitgevoerd binnen het Provinciaal Actieprogramma Luchtkwaliteit 2012-2015. Deze maatregelen richten zich voornamelijk op de binnenvaart, het wegverkeer en de industrie. Ook in de komende jaren neemt de provincie nog maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit, samen met externe partijen. Een overzicht van de plannen en projecten in uitvoering wordt in de rapportage gegeven.
14 maart 2017
Een projectsubsidie is aangevraagd voor de Subsidieregeling mobiliteit, paragraaf 10.1. Deze aanvraag is na 1 oktober 2016 ingediend, waardoor de aanvraag volgens de regeling te laat is ingediend. Er wordt een beroep gedaan op de hardheidsclausule waardoor de aanvraag toch verleend kan worden.
14 maart 2017
Meerdere stations in de provincie Zuid-Holland kennen een tekort aan fietsparkeerplekken. De fiets speelt een belangrijke rol in het voor - en natransport bij Openbaar Vervoer (OV) locaties. In het Bestuursakkoord Fietsparkeren bij Stations van 12 december 2016 is afgesproken dat er in het voorjaar van 2017 regionale plannen van aanpak hiertoe worden uitgewerkt. De provincies en vervoerregio's zijn hier de trekker van. De provincie Zuid-Holland heeft conform deze afspraak een plan van aanpak opgesteld dat bij het Ministerie van l&M wordt aangeboden.
14 maart 2017