Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 2201-2210
De Partij voor de Dieren heeft opnieuw vervolgvragen gesteld over het vervoeren en uit het lijden verlossen van gewonde wilde dieren. Gedeputeerde Staten hebben deze vragen beantwoord. De vragen gaan vooral over de verzekering van jachtaktehouders die gewonde dieren uit het lijden verlossen.
5 juli 2021
Medewerkers van de provincie Zuid-Holland werken plaats- en tijdbewust. Medewerkers krijgen de ruimte om te werken waar dat nodig is: thuis, op kantoor of elders in de provincie. In het kader van efficiënte bedrijfsvoering heeft de provincie besloten om de huidige OV-abonnementen te stoppen en medewerkers een mobiliteitskaart te verstrekken waarmee zij zakelijk kunnen reizen op basis van facturatie achteraf.
5 juli 2021
Gedeputeerde Staten hebben een ontwerp regionaal waterprogramma vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Het regionaal waterprogramma bevat de beleidsuitwerking voor wateronderwerpen. Het beschrijft hoe de provincie uitwerking geeft aan de Europese richtlijnen over water, zoals de Kaderrichtlijn Water en de Richtlijn Overstromingsrisico’s en het beschrijft ook wat de provincie doet voor de drinkwatervoorziening, waterrecreatie, vaarwegen, zwemlocaties en hoe we omgaan met droogte en bodemdaling. Het ontwerp regionaal waterprogramma ligt digitaal ter inzage van 13 juli tot 21 september 2021 op www.zuid-holland.nl/loket/ter-inzage. Daar staat ook hoe u een zienswijze kunt indienen. Na vaststelling wordt het regionaal waterprogramma onderdeel van het omgevingsprogramma.
5 juli 2021
De regeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland (MIT Zuid-Holland) is voortgekomen uit deze samenwerking met het ministerie van Economische Zaken. Deze regeling is het instrument dat aansluit bij de ambitie uit het coalitieakkoord om de meest innovatieve regio van Nederland zijn, waarbij we inzetten op de kruisbestuiving tussen de verschillende sectoren en waarbij wordt ingezet op diensten en producten die veel waarde toevoegen. Daarnaast stimuleren we ontwikkeling en toepassing van innovaties in het MKB. Met de MIT-subsidieregeling wordt het innovatiepotentieel van Zuid-Holland beter benut en het valoriseren van kennis en versterken van het MKB draagt zorg voor vernieuwing en groei van de regionale economie in Zuid-Holland. MKB-ers kunnen een aanvraag indienen als ze een innovatieve oplossing hebben voor een maatschappelijke opgaven die beschreven zijn in de Kennis en Innovatieagenda’s (KIA’s) zijn; Energie en Duurzaamheid, Gezondheid en Zorg, Landbouw Water en Voedsel, Veiligheid, Sleutel technologieën en Maatschappelijk verdienvermogen. De subsidieaanvragen voor de R&D samenwerkingsprojecten worden beoordeeld door een onafhankelijke externe deskundigencommissie. Met dit besluit worden er 2 leden benoemd voor deze commissie.
5 juli 2021
Gedeputeerde Staten heeft Provinciale Staten geïnformeerd over de ondertekening van de Samenwerkingsovereenkomst voor data uitwisseling in het kader van de Monumentenmonitor (i.c. Erfgoedmonitor Zuid-Holland), tussen Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Provincie Zuid-Holland. In deze overeenkomst wordt geregeld dat gegevens over de rijksmonumenten (niet-woonhuizen) die in de provinciale monitor zijn opgenomen kunnen worden gedeeld met de Rijksdienst. De Rijksdienst gebruikt deze gegevens ten behoeve van hun eigen advieswerkzaamheden en ten behoeve van opname in de landelijke Erfgoedmonitor. Tevens zijn Provinciale Staten geïnformeerd dat een beperkt aantal gegevens uit de provinciale Erfgoedmonitor op verzoek kan worden gedeeld met gemeenten, te weten: • Monumentennummer • Adres monument • Staat monument (goed/redelijk/matig/slecht) Aanleveren van deze gegevens kan voor gemeenten behulpzaam zijn bij het toezicht op de instandhoudingsplicht voor eigenaren van rijksmonumenten. De Samenwerkingsovereenkomst en het uitwisselen van gegevens zijn in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
5 juli 2021
Het college van de gemeente Westland heeft de gemeenteraad een Ontwikkelperspectief Floragebied voorgelegd. Daarover hebben Gedeputeerde Staten besloten het college een brief te sturen. In de brief waarderen Gedeputeerde Staten dat Westland een vergezicht opstelt voor de mogelijke ontwikkelingsrichting van dit belangrijke gebied, maar wijzen zij erop dat het Ontwikkelperspectief Floragebied niet overeenkomt met provinciale inzichten en beleidsuitgangspunten op het punt van de keuze voor woningbouw op het Floragebied en de keuze voor lightrail. Het Ontwikkelperspectief matcht niet met de provinciale verstedelijkingsstrategie en de prioriteiten die provincie en regio leggen bij het MIRT Programma Mobiliteit en Verstedelijking (MoVe). Ook kunnen Gedeputeerde Staten zich niet vinden in de aanname voor financiering door rijk en provincie van de infrastructurele consequenties van het Ontwikkelperspectief.
5 juli 2021
In december 2019 heeft de Randstedelijke Rekenkamer een rapport uitgebracht met de titel ‘Bouwen aan regie’. Het onderzoek richtte zich op de provinciale rol op het gebied van wonen. De Randstedelijke Rekenkamer heeft drie aanbevelingen gedaan over de rol van de provincie en vier aanbevelingen over de provinciale instrumenten. De aanbevelingen over de rol van de provincie komen kernachtig samengevat neer op: werk de rol van meewerkende overheid helder uit, besteed meer aandacht aan capaciteitsproblemen bij gemeenten en verbeter de afstemming met de buurprovincies. De aanbevelingen over de provinciale instrumenten kwamen kernachtig samengevat neer op: benut de aanwezige kennis nog meer richting partners, betrek gemeenten bij behoefteramingen, stel tijdig financiële instrumenten in en ga na welke lessen kunnen worden geleerd van andere provincies. Het college van Gedeputeerde Staten is goed op weg om tijdens deze collegeperiode deze aanbevelingen verwerkt te hebben in het provinciaal beleid. In algemene zin is het beeld dat de nood buiten zo groot is dat, ondanks de verbeteringen op dit vlak, er behoefte blijft aan genoeg inzet en hulp aan gemeentes, corporaties en bouwers.
5 juli 2021
Gedeputeerde Staten stellen het statenvoorstel voor vaststelling van de initiële Zuid-Hollandse Omgevingsverordening vast. Hierna behandelen Provinciale Staten dit voorstel wat tot definitieve vaststelling zal leiden. Met het vaststellen van de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening zullen Provinciale Staten voldoen aan de plicht uit de Omgevingswet om één omgevingsverordening te hebben. Hierin staan alle regels over de fysieke leefomgeving van de provincie. De beoogde inwerkingtreding van de Omgevingswet en deze omgevingsverordening is 1 juli 2022. Tot de inwerkingtreding van deze Zuid-Hollandse Omgevingsverordening zal nog een aanvullings- en wijzigingsproces worden doorlopen zodat de regels bij inwerkingtreding actueel zijn en de laatste beleidsontwikkelingen en -aanpassingen verwerkt kunnen worden. Hiermee is een goede overgang naar het stelsel van de Omgevingswet mogelijk.
5 juli 2021
Gedeputeerde Staten stellen het statenvoorstel voor vaststelling van het Delegatiebesluit Zuid-Hollandse Omgevingsverordening vast. Hierna behandelen Provinciale Staten dit voorstel, in samenhang met de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening, wat tot definitieve vaststelling zal leiden. Met het vaststellen van de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening zullen Provinciale Staten voldoen aan de plicht uit de Omgevingswet om één omgevingsverordening te hebben. Met het Delegatiebesluit regelen Provinciale Staten dat bepaalde bevoegdheden voor vaststellen van de bepaalde delen van de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening overgaan naar Gedeputeerde Staten. In de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening staan alle regels over de fysieke leefomgeving van de provincie. De beoogde inwerkingtreding van de Omgevingswet en deze omgevingsverordening is 1 juli 2022. Met dit Delegatiebesluit is een goede overgang naar het stelsel van de Omgevingswet mogelijk.
5 juli 2021
Gedeputeerde Staten stellen het statenvoorstel voor vaststelling van de Verordening nautisch beheer 2022 vast. Hierna behandelen Provinciale Staten dit voorstel, in samenhang met de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening, wat tot definitieve vaststelling zal leiden. Met het vaststellen van de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening zullen Provinciale Staten voldoen aan de plicht uit de Omgevingswet om één omgevingsverordening te hebben. De Verordening nautisch beheer regelt de zorg voor de afwikkeling van een veilig en vlot scheepvaartverkeer. Dit kan door het geven van verkeersaanwijzingen, het aanbrengen of verwijderen van verkeerstekens en het handhaven van de verkeersregels voor het scheepvaartverkeer. In de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening staan alle regels over de fysieke leefomgeving van de provincie. De beoogde inwerkingtreding van de Omgevingswet, de Zuid-Hollandse Omgevingsverordening en deze Verordening nautisch beheer is 1 juli 2022. Met de Verordening nautisch beheer 2022 is een goede overgang naar het stelsel van de Omgevingswet mogelijk.
5 juli 2021