Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 2551-2560
Met de Regionale Groeiagenda Zuid-Holland wordt ingezet op systeeminterventies op het gebied van kennis en innovatie, de maakindustrie, energie-infrastructuur, bereikbaarheid en human capital. De ambitie van de samenwerkende bedrijven, kennisinstellingen en overheden om de krachten te bundelen en meer samen op te trekken krijgt hiermee verder vorm.
16 februari 2021
Iedere twee jaar inspecteert de provinciearchivaris de wijze waarop de provincie Zuid-Holland haar archieven en informatie beheert. De inspectie voert hij uit op grond van de Archiefwet en is gericht op de informatie die zich in de provinciale organisatie bevindt. In zijn rapportage archiefinspectie over 2020 oordeelt de provinciearchivaris dat de provincie net voldoende scoort. Hij heeft geen ernstige tekortkomingen geconstateerd en er zijn na de inspectie uit 2018 verbeteringen gerealiseerd. Toch zijn er de nodige aandachtspunten die vragen om een oplossing. De belangrijkste aanbevelingen van de archivaris aan Gedeputeerde Staten zijn om te zorgen voor meer bewustwording van het belang van toegankelijke, betrouwbare en veilige informatie en een verbetering in het beheer van de documenten en data te realiseren. Gedeputeerde Staten hebben inhoudelijk gereageerd op de conclusies en aanbevelingen van de provinciearchivaris en aangegeven in de komende jaren verbeteringen door te voeren.
16 februari 2021
De Faunabeheereenheden van Noord-Holland en Zuid-Holland hebben samen een faunabeheerplan gemaakt voor het beheer van de damherten in het duingebied op de grens van beide provincies. Dit faunabeheerplan is op grond van de Wet natuurbescherming beoordeeld en goedgekeurd door de provincie Noord-Holland, omdat het grootste deel van het leefgebied van de damherten in Noord-Holland is gelegen. De provincie Zuid-Holland heeft op haar beurt ingestemd met de goedkeuring van het faunabeheerplan. Het goedgekeurde faunabeheerplan is een voortzetting van het bestaande beheer van de damherten en het plan voldoet aan de regels uit de Wet natuurbescherming en de Omgevingsverordening Zuid-Holland.
16 februari 2021
Zuid-Holland is een dichtbevolkte provincie. Om te zorgen voor voldoende woningen en werk moet er in Zuid-Holland veel worden gebouwd. Alleen al voor de woningbouw zijn er tot aan 2030 tussen de 205.000 en 240.000 nieuwe woningen nodig. Tegelijkertijd is er ook vraag naar (betaalbare) bedrijfsruimte. De provincie wil dat de woningbouwopgave niet ten koste gaat van de werkgelegenheid in de stad. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door wonen en werken beter te mengen. In de praktijk blijkt dit ingewikkeld. Daarom worden wonen en werken sinds decennia zo veel mogelijk gescheiden in woonwijken en bedrijventerreinen. Waar wonen en werken elkaar naderen, zitten de twee elkaar vaak juridisch-planologisch en financieel dwars, waardoor (financiële) verdringing van werk of vertraging of annulering van woningbouw plaats vindt. Dit discussiestuk beschrijft de huidige beleidspraktijk en de bijeffecten. Dit stuk is bedoeld om bestuurders en beleidsmakers in Zuid-Holland meer bewust te maken van de effecten van functiescheiding en te wijzen op alternatieven voor ruimtelijke scheiding van wonen en werken, met behoud van een goede leefomgeving. In het stuk worden 11 elkaar aanvullende denkrichtingen beschreven om wonen en werken minder met elkaar te laten conflicteren. Hierover gaan we graag met maatschappelijk partners het gesprek aan.
16 februari 2021
Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met voortzetting van deelname aan de Basisvisie Recreatietoervaart 2020-2025. Daarmee werkt de provincie Zuid-Holland samen met partners aan het behoud en de ontwikkeling van Nederlandse wateren als één aantrekkelijk, gedifferentieerd en samenhangend recreatietoervaartnet.
9 februari 2021
In de Oude Rijn ligt een steiger (Alphen a/d Rijn). Deze steiger ligt voor een gedeelte in de veiligheidszone van de Albert Schweitzerbrug. Gedeputeerde Staten heeft de bewoner van dit perceel een vergunning verleend voor het overnemen en behouden van deze steiger. Daarbij heeft Gedeputeerde Staten afgeweken van het provinciale ligplaatsenbeleid (artikel 4:84 Awb). Als zou worden vastgehouden aan dit beleid had dit onevenredige gevolgen gehad voor de bewoner.
9 februari 2021
Op 9 februari 2021 hebben Gedeputeerde Staten de brief aan PS vastgesteld, waarin PS wordt geïnformeerd over de actuele ontwikkelingen en de resultaten van 2020 in het stikstofdossier.
9 februari 2021
Gedeputeerde Staten stellen een regionaal waterprogramma vast op grond van de Omgevingswet. Het regionaal waterprogramma bevat de beleidsuitwerking voor wateronderwerpen en beschrijft in ieder geval hoe de provincie uitwerking geeft aan de Europese richtlijnen over water, zoals de Kaderrichtlijn Water (KRW) en de Richtlijn Overstromingsrisico’s (ROR). Na vaststelling wordt het regionaal waterprogramma onderdeel van het omgevingsprogramma. Het ontwerp regionaal waterprogramma wordt vastgesteld voorafgaand aan de start van de inspraak op het nationaal waterprogramma, omdat enkele KRW-gerelateerde onderdelen van het regionaal waterprogramma voedend zijn voor een bijlage van het nationaal waterprogramma. De inspraak op het regionaal waterprogramma Zuid-Holland is gepland van half juli tot half september. Binnenkort volgt een brede participatiebijeenkomst over het regionale waterprogramma, voor andere overheden, terreinbeheerders, maatschappelijke organisaties en andere geïnteresseerden. Eventuele aanvullingen die daaruit volgen kunnen worden meegenomen in een herziening van het ontwerp, voorafgaand aan de inspraak.
9 februari 2021
Op 23 juli 2020 is een last onder dwangsom opgelegd aan Huntsman Holland B.V. Het dwangsombesluit betreft twee lasten onder dwangsom, waarbij de eerste last is opgelegd doordat is geconstateerd dat de monitoring van de RTO-unit in MDI-1 en MDI-2 niet elke drie jaar heeft plaatsgevonden. De tweede last onder dwangsom is opgelegd naar aanleiding van een geconstateerde overschrijding van niet-reguliere emissies als gevolg van storingen en opstartprocedures aan de RTO die het vastgestelde aantal uren overschrijden. Huntsman Holland B.V. heeft bezwaar aangetekend tegen het dwangsombesluit. Gedeputeerde Staten hebben besloten de bezwaren van het bedrijf Huntsman Holland B.V. tegen het besluit tot oplegging van de twee lasten onder dwangsom deels gegrond te verklaren, waarmee de formulering van de lasten zijn aangepast en de begunstigingstermijn met betrekking tot de tweede last met een jaar is verlengd.
9 februari 2021
Het bezwaar van een jonge landbouwer tegen het besluit om de aan hem verleende POP3 subsidie op nul vast te stellen is gegrond verklaard.Gedeputeerde staten hebben besloten de aan de jonge landbouwer verleende POP3 subsidie voor het project 'verbouwing koeienstal' op € 10.378,01 voor de investering in een emissiearme stalvoer en koe matrassen.
9 februari 2021