Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3211-3220
De provincie Zuid-Holland en de provincies Noord-Holland en Noord-Brabant werken samen om drie zonnefietspaden aan te leggen, waarbij zonne-energie wordt opgewekt in de verharding van het fietspad. De samenwerkingsafspraken dragen bij aan de versnelling van verdere ontwikkeling en toepassing van innovaties voor het opwekken van energie uit infrastructuur; Zon op Infra. Veel initiatieven op het gebied van vernieuwing en innovatie hebben behoefte aan een eerste echte klant. Publieke opdrachtgevers kunnen die rol spelen. Zon op Infra is nog niet op grote schaal toepasbaar. De lange termijn opgave van de provincies is om de ontwikkeling van Zon op Infra richting grootschalige toepasbaarheid te versnellen, waarbij de extra kosten voor aanleg zich uiteindelijk terugverdienen binnen de levensduur van de toepassing.
3 maart 2020
Gedeputeerde Staten zijn met dit besluit de Bestuurlijke afspraak Voortgang locatie Valkenburg aangegaan met de gemeenten Katwijk en Wassenaar en de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en Milieu en Wonen. De bestuurlijke afspraak gaat over de mogelijke toevoeging van circa 600 woningen aan het programma, de governance, de mijlpalen en de te volgen procedure bij het niet halen van een mijlpaal voor de projectlocatie Valkenburg. Op 5 maart 2020 is hierover een gezamenlijk persbericht verschenen.
3 maart 2020
De gemeente Den Haag heeft voor de Binckhorst een bodemenergieplan laten opstellen, waarin zowel open als gesloten bodemenergiesystemen (voor warmte-koudeopslag) zijn gepland. Aangezien de gemeente de vergunningen voor de gesloten systemen verleend, heeft zij het plan vastgesteld voor zover het op gesloten systemen betrekking heeft. De provincie is bevoegd gezag voor het verlenen van vergunningen voor zogenoemde openbodemenergiesystemen. Door deze systemen wordt energie eerst in het bodemwater opgeslagen, die dan later weer aan dit water wordt onttrokken om gebruikt te worden voor het verwarmen dan wel koelen van grote gebouwen (zoals ziekenhuizen en scholen). In een bodemenergieplan kunnen door een planmatige aanpak in eengebied meer systemen worden aangelegd, dan zonder een dergelijke aanpak het geval zou zijn. Hierdoor kan door meer eigenaren een economisch voordeel worden behaald. Bovendien kan, invergelijking met een traditionele fossiele energievoorziening, een sterke afname van de CO2-uitstoot worden gerealiseerd (milieuvoordeel).
3 maart 2020
Beantwoording schriftelijke vragen nr 3590 over Gevolgen Formule 1 races in Zandvoort voor Noordwijk
Gedeputeerde Staten hebben de beantwoording van de Statenvragen 3590 van de Partij van de Arbeid en Partij voor de Dieren met betrekking tot de gevolgen van de Formule 1 races in Zandvoort voor Noordwijk vastgesteld. In de beantwoording wordt ingegaan op de NNN-status van het strandreservaat Noordvoort en de Wet natuurbescherming in relatie met de vervoersbewegingen over het strand voor het Formule 1 evenement in Zandvoort.
3 maart 2020
De Fietsersbond Leidschendam-Voorburg heeft aan de gemeente Leidschendam-Voorburg en de provincie Zuid-Holland gevraagd om geld vrij te maken om de Nicolaas Beetslaan in te richten als fietsstraat, een straat waarin de auto te gast is. De Nicolaas Beetslaan is al in beeld als een (toekomstig) deel van de Velostrada, een snelfietsroute die Leiden met Den Haag verbindt. Wanneer de gemeente Leidschendam-Voorburg een concreet plan opstelt voor dit deel van de route, zal de provincie dat plan meenemen in de eerstvolgende actualisatie van het programma Fiets, waarin de middelen voor alle provinciale fietsprojecten worden vastgelegd.
3 maart 2020
Provinciale Staten hebben op 13 november 2019 ingestemd met het Klimaatakkoord. Hierbij is Motie 901 aangenomen waarin Provinciale Staten het college van Gedeputeerde Staten verzoekt om hen actief te betrekken bij de uitvoering van het Klimaatakkoord en hen te informeren over hoe de bewoners van Zuid-Holland betrokken worden bij de uitvoering van het Klimaatakkoord. Op 17 december 2019 hebben Gedeputeerde Staten het behandelvoorstel voor Motie 901 over betrokkenheid bij de uitvoering van het Klimaatakkoord vastgesteld en aan Provinciale Staten gestuurd. In de Statencommissie Klimaat, Natuur en Milieu van 19 februari 2020 is aan Gedeputeerde Staten een aanvulling gevraagd op de onderwerpen industrie en mobiliteit. Gedeputeerden Staten geven in de brief aan Provinciale Staten een nadere toelichting op deze onderwerpen.
3 maart 2020
Met de brief worden Provinciale Staten geïnformeerd over de uitgevoerde Doelgroepanalyse ”Ruiters en menners in beeld”. Bij het vaststellen van het Ruiter en menpadenplan door Provinciale Staten op 20 februari 2019 en de bespreking van ambities voor nieuwe ruiter- en menpaden hebben Gedeputeerde Staten met Provinciale Staten afgesproken om eerst een gedegen doelgroepanalyse uit te voeren.
3 maart 2020
In Zuid-Holland hebben wij een gezonde en groeiende populatie reeën. Deze populatie wordt beheerd om te voorkomen dat er veel aanrijdingen plaatsvinden. De Partij voor de Dieren heeft hier vragen over gesteld. Gedeputeerde Staten geven in de beantwoording tekst en uitleg over het onderwerp.
3 maart 2020
Gedeputeerde Staten stemmen in met de (11e) wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst West-Holland onder voorbehoud van instemming door Provinciale Staten. De wijzigingen betreffen de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren. Tevens hebben Gedeputeerde Staten Provinciale Staten voorgesteld om geen wensen en bedenkingen te uiten naar aanleiding van het besluit inzake het deelnemen van de Omgevingsdienst West-Holland in een werkgeversvereniging voor gemeenschappelijke regelingen.
3 maart 2020
Het Landelijk Convenant Sociale Veiligheid in het OV 2020-2025 is in afstemming met vertegenwoordigers van vervoerders, ProRail, politie, vakbonden en OV-autoriteiten (provincies/vervoerregio's) opgesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Samenwerkingsverband van decentrale ov-autoriteiten (DOVA). Het doel van het convenant is bevordering van samenwerking, kennisuitwisseling, informatiedeling en innovatie omtrent sociale veiligheid in het openbaar vervoer met en tussen de verschillende partijen in het openbaar vervoer.
3 maart 2020