Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3381-3390
De wetgever heeft bepaald dat legesheffing niet thuishoort in een omgevingsverordening. Daarom wordt de legesheffing uit de omgevingsverordening gehaald en ondergebracht in een aparte Legesverordening Wet natuurbescherming Zuid-Holland 2020.
5 november 2019
De wetgever heeft bepaald dat legesheffing niet thuishoort in een omgevingsverordening. Daarom wordt de legesheffing uit de omgevingsverordening gehaald en ondergebracht in een aparte Legesverordening omgevingsrecht Zuid-Holland 2020. De nieuwe verordening is bij deze gelegenheid op onderdelen geactualiseerd en de kostendekkendheid van de leges is op 100% gebracht. Hierdoor zijn de tarieven gestegen.
5 november 2019
Door Gedeputeerde Staten zijn voor het grondgebied van de provincie Zuid-Holland geactualiseerde overstromingsgevaar- en overstromingsrisicokaarten vastgesteld. Dit is een 6-jaarlijkse verplichting op grond van de Europese Richtlijn Overstromingsrisico’s (ROR), die nader is uitgewerkt in het landelijke Waterbesluit. De publicatie van de kaartbeelden zal gezamenlijk met de kaartbeelden van andere provincies plaatsvinden op of vlak voor 22 december 2019 op http://www.risicokaart.nl. De overstromingsgegevens zijn ook de basis voor de door het rijk op te stellen overstromingsrisicobeheerplannen, waarin doelen en maatregelen worden opgenomen om de overstromingsrisico’s te beperken. De provincies zijn eindverantwoordelijk voor de overstromingsgevaar- en overstromingsrisicokaarten, maar de overstromingsgegevens zijn deels afkomstig van andere overheden, namelijk de waterschappen en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De door Gedeputeerde Staten vastgestelde kaartbeelden zijn met deze overheden, ieder wat betreft hun beheergebied, afgestemd
5 november 2019
De provincie voorziet samen met gemeenten, marktpartijen en woningbouwcorporaties, in voldoende en passende woningen voor de verschillende doelgroepen op regionaal niveau. De woningmarkt is gemeentegrensoverschrijdend. Om het provinciale beleid uit te kunnen voeren stellen de woningmarktregio’s samen met de provincie een woonvisie en woningbouwprogramma op, waarin de gewenste kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkelrichting voor de bestaande en gewenste woningvoorraad binnen de regio wordt bepaald. De provincie en de woningmarktregio’s zijn namelijk gebaat bij een actuele regionale woonvisie en woningbouwprogrammering die voldoen aan de kwantitatieve en kwalitatieve vraag. De regio draagt hiervoor zorg en de provincie ondersteunt dit proces waar nodig. Dit belsuit heeft betrekking op de woonvisie (Regionale Agenda Wonen) van de regio Midden-Holland.
5 november 2019
Gedeputeerde Staten staan geen vestiging toe van grootschalige sportdetailhandel op het Hargaterrein in Schiedam en op de RWS-kavel (Forepark) in Den Haag. Beide gemeenten willen buiten de bestaande winkelcentra een groot filiaal van de Franse sportketen Decathlon vestigen. In 2014 heeft de provincie besloten hiervoor geen ontheffing te verlenen, waarna de gemeenten in beroep zijn gegaan. De Raad van State heeft in haar uitspraak van 27 maart 2019 de provincie opgedragen een nieuwe afweging te maken. De Raad van State oordeelde dat het detailhandelsbeleid van de provincie in orde is en in overeenstemming met Europese Dienstenrichtlijn, maar dat bij de afweging over een ontheffing de Europese regels ruimer moeten worden opgevat, en de afweging van de provincie beter moest worden beargumenteerd. GS houden vast aan het geldende beleid waarbij detailhandel zo veel mogelijk in bestaande winkelgebieden wordt geconcentreerd zodat die winkelgebieden vitaal blijven en leegstand wordt voorkomen. De aangenomen motie in Provinciale Staten om voor Schiedam een uitzondering te maken vanwege zwaarwegend maatschappelijk belang is niet uitvoerbaar gebleken. Het verlenen van de ontheffing aan deze gemeente leidt tot willekeur en zou afbreuk doen aan de doelstellingen van het provinciaal detailhandelsbeleid.
5 november 2019
Gedeputeerde Staten staan geen vestiging toe van grootschalige sportdetailhandel op het Hargaterrein in Schiedam en op de RWS-kavel (Forepark) in Den Haag. Beide gemeenten willen buiten de bestaande winkelcentra een groot filiaal van de Franse sportketen Decathlon vestigen. In 2014 heeft de provincie besloten hiervoor geen ontheffing te verlenen, waarna de gemeenten in beroep zijn gegaan. De Raad van State heeft in haar uitspraak van 27 maart 2019 de provincie opgedragen een nieuwe afweging te maken. De Raad van State oordeelde dat het detailhandelsbeleid van de provincie in orde is en in overeenstemming met Europese Dienstenrichtlijn, maar dat bij de afweging over een ontheffing de Europese regels ruimer moeten worden opgevat en de afweging van de provincie beter moest worden beargumenteerd. GS houden vast aan het geldende beleid waarbij detailhandel zo veel mogelijk in bestaande winkelgebieden wordt geconcentreerd, zodat die winkelgebieden vitaal blijven en leegstand wordt voorkomen. De aangenomen motie in Provinciale Staten om voor Schiedam een uitzondering te maken vanwege zwaarwegend maatschappelijk belang is niet uitvoerbaar gebleken. Het verlenen van de ontheffing aan deze gemeente leidt tot willekeur en zou afbreuk doen aan de doelstellingen van het provinciaal detailhandelsbeleid.
5 november 2019
Ingevolge de Wet revitalisering generiek toezicht (Wet Rgt) is de provincie verantwoordelijk voor de uitvoering van het interbestuurlijk toezicht (IBT) op de gemeenten in Zuid-Holland. De kern van de Zuid-Hollandse aanpak is ‘vertrouwen op en ruimte geven aan zelfsturing van gemeenten’. Gemeenten die hun taken goed uitvoeren, krijgen weinig te maken met de provincie als toezichthouder. Omgekeerd geldt dat gemeenten die hun taakbehartiging niet op orde hebben extra aandacht van de provincie krijgen om de situatie te verbeteren. De Rapportage Interbestuurlijk Toezicht over 2018 bevat een totaalbeeld van de prestaties van alle 60 Zuid-Hollandse gemeenten in 2018.
5 november 2019
Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de schriftelijke vragen van CDA en VVD over de stand van zaken N59 vastgesteld. Gedeputeerde Staten geven in de antwoorden aan dat het uitvoeringsplan met 14 maatregelen op het gebied van verkeersveiligheid, doorstroming, energie, duurzaamheid en ecologie na het zomerreces ter besluitvorming wordt voorgelegd aan de stuurgroep. De maatregelen zijn in detail uitgewerkt. Marktpartijen hebben innovatieve oplossingen aangedragen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft € 5 miljoen beschikbaar gesteld voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N59. Dit wordt door Rijkswaterstaat ingezet om het wegvak N59 Hellegatsplein – kruising Schaapsweg (afslag Den Bommel) te voorzien van een harde rijrichtingscheiding. Energie en duurzaamheid maken integraal onderdeel uit van het beleid en de fysieke werkzaamheden aan de weg.Alle maatregelen worden afgestemd op andere werkzaamheden in de omgeving en moeten voor eind 2024 uitgevoerd zijn.
29 oktober 2019
Gedeputeerde Staten hebben de beantwoording van de schriftelijke Statenvragen 3558 van het FVD over het burgemeesterschap van voormalig gedeputeerde Weber vastgesteld. Gevraagd wordt naar informatie omtrent de openstelling van de burgemeestersvacature in de gemeente Zuidplas. Deze informatie is openbaar en wordt vermeld in de antwoorden. De periode voor het indienen van sollicitaties geldt voor iedere kandidaat.
29 oktober 2019
De provincie Zuid-Holland maakt subsidie mogelijk voor herstel- en inrichtingsmaatregelen in of bij bestaand groengebied in de gebieden zoals aangegeven in de betreffende bijlage van de Subsidieregeling Groen.De thema's behoren tot de Subsidieregeling Groen (Srg). Op basis van Srg verleent provincie Zuid-Holland subsidie aan projecten die een bijdrage leveren aan de bevordering van de groenbeleving, biodiversiteit en agrarisch ondernemerschap. Via de Srg worden projecten gesubsidieerd die niet passen in de Subsidieregeling Gebiedsprogramma’s Groen Zuid-Holland 2016, waarmee via Landschapstafels het meerjarig gebiedsprogramma van Zuid-Holland wordt gerealiseerd.
29 oktober 2019