Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 341-350
In 2021 hebben Gedeputeerde Staten (GS) de Subsidieregeling knelpuntenpot sociale huur en middenhuur Zuid-Holland, de Subsidieregeling sociale woningbouw regio Holland Rijnland en de Subsidieregeling woonvormen senioren Zuid-Holland voor de eerste keer opengesteld voor aanvragen. In 2020 stond de Subsidieregeling spreiding sociale woningbouw regio Rotterdam voor de eerste keer open. De gemeenten Zuidplas, Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Kaag en Braassem, Teylingen en Alphen aan den Rijn hebben GS verzocht om een wijziging van subsidiebeschikking(en) op grond van deze regelingen omdat zij door omstandigheden niet kunnen voldoen aan de subsidieverplichting van start van de bouw binnen twee jaar resp. 3 jaar na subsidieverlening. De provincie honoreert de wijzigingsverzoeken van de genoemde gemeenten. Hiermee wordt voor hen de termijneis van 2 jaar resp. 3 jaar voor de start van de bouw van hun door de provincie gesubsidieerde woningbouwproject verlengd.
1 oktober 2024
Gedeputeerde Staten vragen in hun brief aan het ministerie van Asiel en Migratie om statushouders die naar het cruiseschip de Silja Europa worden verplaatst en in de regionale opvang in Oegstgeest verblijven, mee te tellen voor de taakstelling die gemeenten hebben. Gemeenten kunnen hierdoor sneller hun taakstelling halen en bovendien wordt hiermee doorstroming bevorderd. De provincie doet deze oproep vanuit haar toezichtsrol wat betreft de huisvesting van statushouders.
1 oktober 2024
In november 2024 wil de provincie Zuid-Holland een nieuwe subsidieronde openstellen in het kader van het Europese programma Kansen voor West III voor het onderwerp Klimaat. Een gedeelte van het benodigde Europese budget komt pas beschikbaar na een onderzoek naar de voortgang van de eerdere (succesvolle) openstellingen in het voorjaar van 2025. Om de snelheid van het proces erin te houden en maximaal gebruik te kunnen maken van dit Europees geld stuurt de provincie een brief waarin zij tot de vrijgave van het Europese budget de dekking van deze uitgave garanderen. Hiervoor wordt een gedeelte van het bestaande budget in de huidige begroting van de beleidstaak transitie van het havenindustrieel complex achter de hand gehouden.
1 oktober 2024
Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om de legesverordening natuur Zuid-Holland 2025 vast te stellen. Leges zijn verschuldigd voor diensten die door de provincie worden verleend, vaak gaat het om de aanvraag van vergunningen. De provincie heft leges voor vergunningverlening Natuur(bescherming). Het gaat hierbij onder andere om activiteiten betreffende Natura 2000, Flora en Fauna en aanvragen voor tegemoetkoming in geleden schade aangericht door natuurlijk in het wild levende beschermde dieren. De tarieven stijgen met ingang van 2025 met inflatiecorrectie.
1 oktober 2024
Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om de legesverordening infrastructuur Zuid-Holland 2025 vast te stellen. Leges zijn verschuldigd voor diensten die door de provincie worden verleend, vaak gaat het om de aanvraag van vergunningen. De provincie heft leges voor vergunningverlening infrastructuur, het betreft o.a. het aanleggen van kabels, buizen en leidingen, het plaatsen van borden of bijzonder gebruik van de provinciale (vaar)wegen, bijvoorbeeld bij evenementen. De tarieven zijn per 1 januari 2025 herberekend en stijgen in de meeste gevallen met inflatiecorrectie. De legesverordening infrastructuur Zuid-Holland 2025 treedt in werking per 1 januari 2025.
1 oktober 2024
Gedeputeerde Staten hebben vragen beantwoord van de fracties Volt, PvdD, JA21, D66 en SP. Deze vragen gaan over PFAS vervuilingen in de Rijn vanuit Duitsland. In het antwoord verwijst de provincie naar het Rijk voor de samenwerking vanuit Duitsland. De kwaliteit van het Nederlandse drinkwater is gegarandeerd volgens de normen van de drinkwaterwet. Het drinkwater is veilig om te drinken.
1 oktober 2024
Het Bestuurlijk Platform Visserij (BPV) is een coalitie van 18 gemeenten en 6 provincies waarbinnen de Nederlandse visserijgemeenschappen, met daaraan verbonden visclusters van bedrijvigheid, zijn geconcentreerd. Het BPV is verdeeld in 5 visregio's waarbij de Hollandse Haringkust bestaat uit de gemeente Den Haag, Katwijk en Velsen en de provincies Noord- en Zuid-Holland. Voor de regio Hollandse Haringkust wordt Zuid-Holland penvoerder, wat inhoudt dat Zuid-Holland subsidies zal verstrekken aan verschillende specifiek benoemde projecten gericht op het versterken van de visserijgemeenschappen. De projecten gaan over onderwijs, cultuur visserijerfgoed en versterken van het economisch cluster. Het betreft een aanpassing van een eerder genomen besluit omdat een onderwijsproject is toegevoegd, gericht op het stimuleren van kinderen om te kiezen voor een carrière in de visserij.
1 oktober 2024
Gedeputeerde Staten zijn voornemens om aan Provinciale Staten voor te stellen om 2.944.480 Euro aan vrijgevallen voormalige Nota Ruimte middelen weer beschikbaar te stellen voor de duurzame ontwikkeling van de Zuidplaspolder en specifiek voor het Middengebied van de Zuidplaspolder. Provinciale Staten en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas worden per brief op de hoogte gesteld van dit voornemen.
1 oktober 2024
Kennis Zuid-Holland onderzoekt de toekomst van Zuid-Holland. Met deze voortgangsbrief en jaarprogramma geven we een stand van zaken van welke thema's worden onderzocht in 2024 en 2025. We onderzoeken thema's waarvan we verwachten dat ze een grote maatschappelijke impact hebben. Dat doen we door trends te signaleren en onderzoeken te faciliteren. Vervolgens organiseren we goedbezochte evenementen om de opgedane kennis te verspreiden en om ontmoeting en debat rondom het thema te faciliteren. Dit doen we onder andere via de Zuid-Holland Academie, voor bestuurders en ambtenaren in Zuid-Hollandse gemeenten. Samen met onderzoeks- en onderwijsinstellingen werken we zo aan deze toekomstige uitdagingen en het beleid van de toekomst. Kijk op https://kennis.zuid-holland.nl/ voor onderzoek, podcasts en evenementen.
1 oktober 2024
Onder de naam Innovatiedistrict Delft werkt de provincie samen met de Gemeente Delft, de Technische Universiteit Delft, de Bedrijvenkring Schieoevers en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag aan een integrale gebiedsontwikkeling van Delft Zuidoost waarbij campus, woongebied en industriegebied in samenhang ontwikkeld worden. De ambitie is dat Delft Zuidoost (TU Delft Campus, het gebied rondom Station Delft Campus, Schieoevers Noord en Zuid en de zone Rotterdamseweg) zich ontwikkelt tot een gebied waar onderzoekers, studenten en ondernemers elkaar ontmoeten en samen innoveren. Niet alleen voor economische groei, maar ook om de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan op te lossen. De provincie en de andere samenwerkingspartners zijn deze samenwerking in mei 2023 gestart. Na een positieve evaluatie van het eerste jaar hebben de samenwerkingspartners besloten de samenwerking te verlengen. Tijdens de GS-vergadering van 1 oktober 2024 is besloten om de samenwerking tot 1 mei 2028 te verlengen door middel van het ondertekenen van het addendum op de samenwerkingsovereenkomst Innovatiedistrict Delft.
1 oktober 2024