Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3521-3530
Gedeputeerde Staten sturen een reactie op de woningbouwprogramma’s van de regio’s Holland Rijnland, Haaglanden en de gemeente Goeree-Overflakee en een reactie op de monitor Albrandswaard-Vijfheerenlanden. Hierbij worden genoemde partijen ook geïnformeerd over de verruiming van de provinciale programmeringssystematiek voor woningbouw. Over dit laatste worden de Hoeksche Waard en het Samenwerkingsverband Wonen regio Rotterdam apart per brief geïnformeerd.
21 mei 2019
Voor de provincie staat het thema varend ontgassen al enige tijd op de agenda vanwege de schadelijke gezondheidsaspecten bij ontgassingen door schepen. Daarom is per 1 januari 2015 in de provinciale milieuverordening een verbod op varend ontgassen opgenomen. Het Zuid-Hollandse verbod heeft ertoe geleid dat de rijksoverheid ook meer aandacht is gaan besteden aan varend ontgassen en in internationaal kader de noodzaak voor een internationaal verbod heeft geagendeerd. Het college van B&W van de gemeente Rotterdam vraagt in een brief aan Gedeputeerde Staten medewerking voor het, op korte termijn, laten slagen van een test met een of meer ontgassingsinstallaties in de regio Rotterdam. Daarnaast vraagt de gemeente aan de provincie om de inventarisatie van de ontgassingsinstallaties die de DCMR momenteel uitvoert te delen met Rotterdam. Gedeputeerde Staten geven in haar reactie op deze vragen haar inzet op dit dossier, waaronder de activiteiten om te komen tot ontgasinstallaties, aan. De inventarisatie van de ontgassingsinstallaties is inmiddels gedeeld met de gemeente Rotterdam.
21 mei 2019
De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is een digitaal bestand met actuele gegevens over de inrichting van Nederland. Hierin worden alle objecten zoals gebouwen, wegen, water, spoorlijnen en groen op een eenduidige manier vastgelegd. Het doel van de BGT is de gehele overheid gebruik te laten maken van dezelfde basisgegevens over de grootschalige topografie van Nederland. Dit zorgt voor een betere dienstverlening aan burgers en bedrijven, administratieve lastenverlichting, een betere samenwerking binnen de overheid en kostenbesparing. Uniek aan de BGT is dat de overheden zelf verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van hun deel van de kaart. Voor de provincie Zuid-Holland zijn dat de provinciale wegen en vaarwegen. De Dienst Beheer Infrastructuur is daarom al jaren met succes bezig met het omzetten en koppelen van de eigen gegevens naar deze nieuwe standaard. Als wettelijke taak bestaat er sinds 2018, volgens een methode van zelfcontrole, een verplichte verantwoording richting de eigen organisatie én het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Resultaat van deze eerste zelfcontrole is dat de provincie Zuid-Holland in 2018 al voldeed aan de norm en bovendien druk bezig is de BGT nog verder te verbeteren.
21 mei 2019
De provincie Zuid-Holland heeft de regio's gevraagd om hun regionale visies te actualiseren. Inmiddels hebben we alle 4 regionale kantorenvisies binnen. Hierin staan de kantorenplannen van de regio's voor de komende 5 jaar. Zo wordt er onder andere ingegaan op plancapaciteit, voorraad, aanbod en leegstand. Op de ene plek is er ruimte voor ontwikkeling (o.a. rondom Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal en Leiden Centraal), aan de andere kant moet er geschrapt worden op minder goede (snelweg)locaties.De komende tijd gaat de provincie samen met de regio's en gemeenten monitoren hoe de kantorenmarkt zich ontwikkelt en daarop passende maatregelen nemen
21 mei 2019
Gedeputeerde Staten hebben statenvragen van 50PLUS beantwoord over munitiedump in de Noordzee. Conclusie is dat de provincie Zuid-Holland geen bevoegd gezag is voor de Noordzee. Het rijk is bevoegd gezag voor de Noordzee. In de Tweede Kamer zijn ook vragen gesteld door 50PLUS over munitiedump in de Noordzee, welke inmiddels zijn beantwoord aan de Tweede Kamer. In de beantwoording van de statenvragen wordt daarnaar verwezen.
21 mei 2019
Het Startup in Residence programma wordt in Nederland georganiseerd door provinciën en gemeenten om hun innovatiekracht te verhogen en startups meer kansen te bieden binnen de overheid. De organisaties van deze programma’s zijn met elkaar in contact om geleerde lessen, ervaringen met leveranciers en ontwikkelingen te delen. Voor u ligt het besluit om deze samenwerking nu een stap verder brengen door een intentieovereenkomst te ondertekenen met de Ministeries BZK en EZK en de gemeente Den Haag over een eerste gezamenlijk Startup in Residence programma. Met interbestuurlijke uitdagingen. De samenwerking moet leiden tot:Meer innovatie binnen de overheid: stimuleren van ambtenaren om innovatiever te werken;Bredere toepassing van innovaties door interbestuurlijke challenges;Schaalvoordelen in de organisatie van de programma’s;Verhoogde profilering van SiR in het algemeen, en specifiek voor de interbestuurlijke vraagstukken;Een impactvolle rol voor de overheid in een krachtig startup ecosysteem door verbondenheid van de programma’s.
21 mei 2019
Op 9 mei 2019 is dhr. J.F. Weber teruggetreden uit het College van Gedeputeerde Staten. Om de portefeuilleverdeling te regelen, heeft het college besloten de gewijzigde portefeuilleindeling vast te stellen.
14 mei 2019
Gedeputeerde Staten hebben de beantwoording van statenvragen over varend ontgassen vastgesteld. Gedeputeerde Staten geven aan dat varend ontgassen al jaren op de agenda van Gedeputeerde Staten staat. Zo is in 2014 een provinciaal verbod op varend ontgassen voor benzeen en benzeen houdende stoffen in de provinciale milieuverordening opgenomen. Ten behoeve van toezicht en handhaving is er een uitgebreid netwerk van zogenoemde e-noses langs de Zuid-Hollandse wateren die continue metingen verrichten. In aanloop naar het van kracht worden van het landelijke verbod op varend ontgassen wordt nauw samengewerkt door overheden en branches binnen de Taskforce varend ontgassen.
14 mei 2019
Gedeputeerde Staten hebben de beantwoording vastgesteld van de statenvragen 3515 van de Partij voor de Dieren 'Lozingen GenX door Chemours'. In de beantwoording wordt ingegaan op de relevante feiten en omstandigheden en het juridisch kader rond de lozing van GenX op de Merwede.
14 mei 2019
Op 7 maart 2019 heeft de ondertekening van de Overeenkomst weg- en tunnelbeheer versie 1.0 met de Minister van Infrastructuur en Waterstaat plaatsgevonden. Voorafgaand aan de ondertekening van de Overeenkomst heeft Rijkswaterstaat per brief verzocht om een aantal wijzigingen in de overeenkomst door te voeren. Hierop hebben Gedeputeerde Staten per brief aangegeven het belang van door Rijkswaterstaat voorgestelde wijzigingen te onderkennen maar deze vanwege de afgeronde besluitvormingsprocedure niet meer door te kunnen voeren. Toegezegd is om deze wijzigingen integraal en ongewijzigd over te nemen in een gewijzigde Overeenkomst en deze voor de zomer van 2019 te laten vaststellen. De gewijzigde Overeenkomst weg- en tunnelbeheer N434 versie 1.1 is op 14 mei 2019 door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland vastgesteld.
14 mei 2019