Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3571-3580
Het Rijk voert nieuwe wetgeving in voor het beheersen van geluid van provinciale wegen en industrieterreinen: het zogenaamde Aanvullingsbesluit geluid Omgevingswet. De provincie vindt deze nieuwe wetgeving belangrijk voor de bescherming van haar inwoners. Maar deze nieuwe wetgeving gaat de provincie ook geld kosten. Daarom probeert de provincie de toename van de kosten zo laag mogelijk te houden. Om de kosten te verlagen, stelt de provincie twee aanpassingen aan de wet voor: (1) een mogelijkheid om de kosten voor geluidmaatregelen bij grote woningbouwplannen te kunnen verhalen op de ontwikkelaar of gemeente die die plannen realiseert. En (2) een mogelijkheid de huidige investeringen in stil asfalt te mogen verrekenen als de nieuwe wetgeving van kracht wordt. De provincie vraagt het Rijk om deze twee aanpassingen te verwerken in de nieuwe wetgeving. Daartoe dient de opgestelde zienswijze.
2 april 2019
In Zuid-Holland leeft een flinke populatie reeën. De aantallen nemen al jaren toe. In de afgelopen jaren werden de reeën beheerd door middel van afschot, op basis van een faunabeheerplan. Op dit moment is er geen faunabeheerplan voor de reeën en om die reden kan er ook geen planmatig beheer plaatsvinden. Om te voorkomen dat er onveilige situaties voor het verkeer ontstaan, heeft de provincie Zuid-Holland wel toestemming gegeven om reeën te doden in de omgeving van locaties waar vaak aanrijdingen plaatsvinden. De VVD heeft hier vragen over gesteld en Gedeputeerde Staten geven in de antwoorden op deze vragen tekst en uitleg.
2 april 2019
De energieagenda Watt Anders uit 2016 is de Zuid-Hollandse invulling van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs. Deze voortgangsrapportage Meterstand schetst de gepleegde inspanningen, behaalde resultaten van het afgelopen jaar en geeft een doorkijkje naar de belangrijkste uitdagingen voor het komende jaar.
2 april 2019
De Partij voor de Dieren heeft aan Gedeputeerde Staten (GS) vragen gesteld naar aanleiding van een onderzoek in opdracht van omwonenden van bollengebieden. Dit onderzoek gaat over de blootstelling van omwonenden aan bestrijdingsmiddelen die in de bollengebieden worden gebruikt. In de beantwoording geven GS aan dat de zij niet op een concept van het rapport willen reageren. Er is nu alleen een voorlopige samenvatting gepubliceerd. GS willen pas een uitgebreidere reactie geven als het gehele onderzoek openbaar wordt.
2 april 2019
In de Statencommissie Verkeer en Milieu van 26 september 2018 is een voortgangsrapportage inzake HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) en Rotterdam-net toegezegd. Middels deze brief worden Provinciale Staten op de hoogte gesteld van de stand van zaken van deze voortgangsrapportage. Het doel van de voortgangsrapportage is het verkrijgen van inzicht in gegevens op het gebied van onder andere vervoerprestaties, betrouwbaarheid, comfort, klanttevredenheid en kwaliteit van en voorzieningen op haltes. Om tot een volledige en representatieve voortgangsrapportage te komen, zijn wij met vervoersautoriteiten in andere regio’s in overleg om te komen tot een gezamenlijke monitoring van R-net. De uiteindelijke rapportage zal halverwege het jaar met de Staten gedeeld worden.
2 april 2019
Op 1 april 2019 zal de Omgevingsverordening Zuid-Holland in werking treden. In deze Omgevingsverordening gaat een aantal verordeningen en regelingen op, die per genoemde datum op hun beurt geheel zullen vervallen. In de mandaatregelingen voor de omgevingsdiensten zijn verschillende bevoegdheden gemandateerd die hun basis vonden in de verordeningen of regelingen die per 1 april 2019 ophouden te bestaan. Om er voor te zorgen dat de betreffende mandaten hun grondslag behouden is een wijziging van de verschillende mandaatregelingen noodzakelijk. Dit besluit voorziet daarin. Uitgangspunt bij deze wijziging is dat de bestaande mandaten onveranderd uitgeoefend kunnen blijven worden, zij het op basis van de nieuw gecreëerde bevoegdheidsgrondslagen in de Omgevingsverordening Zuid-Holland. Er vindt geen wijziging plaats van de omvang van het mandaat of het niveau waarop de mandaten worden uitgeoefend.
26 maart 2019
Gedeputeerde Staten hebben op 26 maart 2019 de beantwoording van de Schriftelijke vragen 3483 van het CDA met betrekking tot de aanpak van de N209 bij Lansingerland vastgesteld. Op het betreffende weggedeelte vinden relatief veel ongevallen plaats. Om de verkeerssituatie te verbeteren worden onder andere op korte termijn waar mogelijk zogenaamde broodjes tussen de asmarkering aangebracht om het inhalen te ontmoedigen. Verder worden snelheidsremmende plateaus overwogen bij kruisingen met invoegers en overstekend langzaam verkeer. Ook worden op langere termijn, bij het plaatsen van de geluidschermen in Bergschenhoek en Bleiswijk, de bermen waar nodig voorzien van bermverharding. Met het oog op de aanleg van de A13/A16 zijn met alle betrokken partijen van het onderliggend wegennet (waaronder gemeente Lansingerland) en het Rijk afspraken gemaakt over de wijze van monitoring van het verkeer. Ook wordt er aanvullend onderzoek verricht, waarmee gekeken wordt naar de ernst van de knelpunten die ontstaan na openstelling van de A16 Rotterdam.
26 maart 2019
De Bomenstichting Achterhoek, de Stichting De Woudreus en de Stichting tot behoud van het Schoorlse en Noordkennemerduingebied hebben kritiek op het beheer door Staatsbosbeheer. Een recent kritisch interview met een voormalig medewerker van Staatsbosbeheer geeft deze stichtingen aanleiding om hun kritiek per mail onder de aandacht te brengen van (onder meer) de fracties in Provinciale Staten van Zuid-Holland. Deze mail is ter beantwoording doorgeleid naar Gedeputeerde Staten. Gedeputeerde Staten geven in een brief aan deze stichtingen aan, kennis te nemen van de geuite wensen, maar de kritiek in de Zuid-Hollandse situatie niet te herkennen.
26 maart 2019
Op enkele locaties in Zuid-Holland en Utrecht zijn dode knobbelzwanen aangetroffen. Het lijkt erop dat deze dieren zijn gedumpt. De Partij voor de Dieren heeft hierover schriftelijke vragen gesteld. Het doden van knobbelzwanen is op dit moment verboden vanwege een rechterlijke uitspraak. Het dumpen van dode knobbelzwanen is in Zuid-Holland bovendien altijd verboden. De politie doet onderzoek en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid assisteert de politie hierbij namens de provincie
26 maart 2019
Rijksmonumenten zijn belangrijke elementen in ons landschap, de leefomgeving en onze cultuur. De provincie Zuid-Holland vindt het behoud ervan belangrijk. Een goede bestemming voor deze monumenten maakt hun onderhoud betaalbaar, het vinden daarvan is vaak een lastige zaak. Sinds 2018 heeft de provincie Zuid-Holland een drietal aanjagers aangesteld om de partijen hiervoor bij elkaar te brengen, en kansen te benutten. Een aantal gestagneerde zaken is inmiddels een stap verder, en er zijn ook al successen geboekt in de herbestemming van de monumenten. Reden voor Gedeputeerde Staten om de overeenkomsten met deze drie aanjagers te verlengen
26 maart 2019