Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3921-3930
Tijdens de Zuid-Hollandse dag van de Verantwoording zijn vragen gesteld met betrekking tot een groeiende, duurzame en innovatieve economie. Meer in het bijzonder ging het om vragen welke actie de provincie onderneemt of voornemens is te ondernemen om hierbij vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen en wat de rol is van de provincie bij de gevolgen van de nieuwe technologische ontwikkelingen. Gedeputeerde Staten hebben deze vragen als Statenvragen behandeld en beantwoord.
26 juni 2018
Gedeputeerde Staten hebben de beantwoording van vragen vanuit tafel 7 'Energietransitie' van de verantwoordingsdag vastgesteld.
26 juni 2018
De provincie Zuid-Holland gaat zich samen met Rijkswaterstaat inzetten voor betere kennis- en innovatie uitwisseling, om zo van elkaar te leren bij het verbeteren van de toekomstmogelijkheden van de binnenscheepvaart. Op 20 juni 2018 ondertekent gedeputeerde Janssen daartoe de ‘Partnershipovereenkomst Smart Shipping' waarin afspraken zijn vastgelegd over de wijze waarop de kennis- en innovatie uitwisseling uitgevoerd gaat worden. De komende jaren wordt de logistiek op het water steeds slimmer en autonomer. Smart Shipping stimuleert het slimmer, veiliger en efficiënter varen om competitief te blijven met andere vervoersbranches. In 2018 ligt de focus op het invullen van de thema’s smart ship, smart logistics & smart infrastructure en het aangaan van partnerschappen op deze thema’s zodat Nederland klaar is voor de volgende generatie scheepvaart. De provincie Zuid-Holland is de eerste partij die formeel een partnerschap aangaat met Rijkswaterstaat.
18 juni 2018
Gedeputeerde Staten hebben een wijziging vastgesteld in een brief aan Holland Rijnland over de Regionale Woonagenda. Deze wijziging gaat over de locatie Zwethof in Zoeterwoude. De wijziging is aangebracht naar aanleiding van een reactie van Provinciale Staten.
18 juni 2018
Een particulier heeft in een mailbericht aan de provincie Zuid-Holland zijn zorgen geuit over het toenemende gebruik van houtstook bij woningen. Hij vraagt de provincie om hier iets aan te doen. In hun antwoord geven Gedeputeerde Staten aan wat de provincie doet aan maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit. Hoewel houtstook bij woonhuizen een gemeentelijke bevoegdheid is ondersteunt de provincie een aantal acties van Platform Houtrook met het doel om de overlast door houtstook voor bewoners te verlagen. De provincie ziet het stoken van hout en andere biomassa niet als een gewenste oplossing in de energietransitie. Biomassa is een waardevolle grondstof die beter kan worden ingezet voor het maken van hoogwaardige producten in plaats van deze te verbranden.
18 juni 2018
Op grond van de Waterschapswet maakt de provincie voor alle waterschappen een reglement van bestuur. Het reglement voor het Hoogheemraadschap van Rijnland moet gewijzigd worden. Hoe dat moet staat in diezelfde Waterschapswet. Vandaag hebben Gedeputeerde Staten het voorontwerp van de wijziging vastgesteld, alsmede de brief waarmee dat stuk naar het waterschap wordt gestuurd. De wijzigingen betreffen vier onderwerpen. Als eerste wordt de kaart aangepast. Dat is omdat er in de afgelopen jaren diverse grenswijzigingen met andere waterschappen hebben plaatsgevonden die nog niet zijn verwerkt. Als tweede wordt de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren aangewezen als instantie die bestuursleden voor de categorie natuur mag benoemen. Deze wijziging wordt bij alle waterschappen doorgevoerd. Als derde worden bepalingen toegevoegd die formeel het beheer van een aantal waterstaatswerken terug brengt bij het waterschap. Het betreft waterstaatswerken die lang geleden onder beheer van de gemeente zijn gebracht, waar het waterschap deels in de praktijk het beheer al weer heeft overgenomen, maar waar dat formeel nooit geregeld is. Met de voorgestelde wijziging wordt dit proces afgerond. Als laatste wijziging wordt voorgesteld om bepalingen in het reglement op te nemen over de afstemming tussen de provincies Noord- en Zuid-Holland bij de benoeming van een nieuwe dijkgraaf.
18 juni 2018
Gedeputeerde Staten hebben de beantwoording van de statenvragen met betrekking tot een experiment voor kiesrecht vanaf 16 jaar vastgesteld. Deze statenvragen gaan over wat de provincie al onderneemt om de politieke betrokkenheid van jongeren te bevorderen en of er niet vanuit de provincie Zuid-Holland ook een verzoek gedaan moet worden aan het kabinet voor een experiment voor verlaging kiesrecht vanaf 16 jaar voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2019. In de beantwoording is aangegeven dat er al diverse activiteiten worden georganiseerd die bijdragen aan de betrokkenheid van jongeren bij de (provinciale) politiek en beleid. Onder andere klassenbezoeken, debatwedstrijden, simulaties en het meedenken bij diverse beleidsonderwerpen. Over ditzelfde onderwerp zijn ook Kamervragen gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister van Binnenlandse Zaken van Koninkrijksrelaties heeft in haar beantwoording op de Kamervragen laten weten dat er niet geëxperimenteerd kan worden met de kiesgerechtigde leeftijd als onderdeel van de Grondwet. Een verzoek daartoe indienen vanuit de provincie Zuid-Holland is dus niet opportuun. Wel noemt de minister andere mogelijkheden om jongeren bij de politiek te betrekken vergelijkbaar met de activiteiten zoals hierboven genoemd.
18 juni 2018
Statenlid Sahin van Groen Links heeft diverse vragen gesteld over de mogelijke uitbreiding van Madurodam ten koste van 0,6 hectare van de Scheveningse Bosjes en de mogelijke herplant daarvan op een vervangende locatie. Gedeputeerde Staten schetsen de context daarvan in het kader van de Wet natuurbescherming (onderdeel ‘houtopstanden’). Gedeputeerde Staten geven daarbij aan dat de definitieve beoordeling in het kader van de Wet natuurbescherming zal plaatsvinden op het moment dat de gemeente de desbetreffende melding doet en ontheffing aanvraagt ten aanzien van de verplichting tot herbeplanting van dezelfde grond.
18 juni 2018
De nota Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving 2018-2021 (hierna: nota VTH) is op 19 december 2017 door Gedeputeerde Staten vastgesteld. Met de bijlage risicogericht toezicht van de nota VTH wordt door GS aan de hand van een risicoanalyse invulling en richting gegeven aan de taken op het gebied van toezicht en handhaving zoals die bij de omgevingsdiensten zijn belegd. De bijlage is in nauwe samenwerking met de omgevingsdiensten tot stand gekomen. Op 20 februari 2018 is de bijlage, voor zover het de branches afval, chemie en tank op- en overslag betreft, reeds vastgesteld. De bijlage is gecompleteerd met de overige vijf branches (afvalwaterzuivering, metaal, energie, voedingsmiddelen en raffinaderijen).
12 juni 2018
Innoverende MKB bedrijven binnen de topsectoren kunnen een beroep doen op de subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) Zuid-Holland. Deze regeling is ten aanzien van de Research & Development (R&D) samenwerkingsprojecten technisch gewijzigd. Dit zijn subsidies van maximaal € 200.000 subsidie (R&D klein) en van maximaal € 350.000 subsidie (R&D groot) waarbij bij beide maximaal 35% van de projectkosten voor subsidie in aanmerking komt en het gaat om twee of meer MKB ondernemingen die samenwerken en gezamenlijk de lasten en het risico dragen. Het project bestaat uit industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling of een combinatie hiervan. Deze R&D projecten dienden conform de regeling (artikel 4.3 en artikel 5.3) een minimaal kwaliteitsniveau van de te subsidiëren activiteiten te bereiken. Als subsidievereiste was opgenomen dat aan de aanvragen tenminste 50 punten worden toegekend op basis van de tendercriteria uit artikel 4.6 en artikel 5.6. Aanvragen die hier niet aan voldoen, kwamen hierdoor niet voor subsidie in aanmerking. Dit minimale kwaliteitsniveau is uit de subsidieregeling verwijderd, ook als een project minder dan 50 punten scoort is een subsidieverlening (mits het plafond toereikend is) mogelijk. Immers worden in een tenderprocedure alle aanvragen ten opzichte van elkaar gewogen en het kan zo zijn dat alle ingediende projecten voldoende zijn maar minder scoren omdat er nog betere projecten zijn ingediend.
12 juni 2018