Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 4151-4160
Op 19 december 2017 hebben Gedeputeerde Staten een wijziging van het openstellingsbesluit 2018, SNL 2016, onderdeel natuurbeheer en SKNL 2013 vastgesteld. De aanleiding hiervoor is dat landelijk per 1 januari 2018 het nieuwe natuurbeheertype N17.06 Vochtig en hellinghakhout wordt ingevoerd. Om deze subsidiabel te maken, is het noodzakelijk om dit natuurbeheertype open te stellen in het openstellingsbesluit. Het wijzigingsbesluit van 19 december 2017 voorziet daarin. Daarnaast is in het vorige wijzigingsbesluit een artikel en in de gepubliceerde versie twee hoofdstukken abusievelijk foutief genummerd. Dit is middels het wijzigingsbesluit van 19 december 2017 gerectificeerd.
19 december 2017
De Biesbosch is een uniek zoetwatergetijden-gebied. Het ligt in Noord-Brabant en voor een kleiner deel in Zuid-Holland. Vanwege de unieke natuur is het aangewezen als Natura 2000-gebied. Voor de Biesbosch is nu een beheerplan goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.In het beheerplan is uitgewerkt welke maatregelen er genomen moeten worden om de natuur van de Biesbosch te behouden en te versterken. Verder is het bestaande economische gebruik beschreven en getoetst. Conclusie is dat alle bestaand gebruik kan worden voortgezet, in enkele gevallen wel met aanvullende voorwaarden. Het beheerplan geldt per 2018. Als ook het Rijk er mee instemt, zal de provincie Noord-Brabant het beheerplan ter inzage leggen en kunnen mensen nog in beroep gaan.
19 december 2017
In samenwerking met Rijk, provincies, gemeenten, ontwikkelaars, netbeheerders en electrische deelauto-aanbieder LOMBOX, is een citydeal opgesteld. In de citydeal wordt in de praktijk onderzocht hoe gebiedsontwikkelingen fysiek, financieel en qua duurzaamheid geoptimaliseerd kunnen worden door inzet van electrische deelauto’s. De electrische deelauto’s worden gekoppeld aan de zonnepanelen op de woningen en kunnen via een smart grid en bi-directionele laadpaal ook weer terugleveren aan de woningen. Door deelauto’s in te zetten hoeven er minder parkeerplekken en ondergrondse garages te worden aangelegd hetgeen de ontwikkelingen betaalbaarder en haalbaarder maakt. Doel van de City-deal is te leren en eventuele obstakels in regelgeving weg te nemen. Rol van de provincie is om meerdere partijen te betrekken voor pilots in verschillende gemeenten en type locaties en te leren over de mogelijkheden van duurzame mobiliteit en energie transitie bij toepassing in gebiedsontwikkeling.
19 december 2017
Gedeputeerde Staten (GS) hebben de beantwoording van de statenvragen met het onderwerp ‘gemeentelijke samenwerking leidt niet tot lagere uitgaven’ vastgesteld. De vragen zijn door de fractie van 50Plus gesteld naar aanleiding van een onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie en Lagere Overheid (COELO). Dit onderzoek heeft onder andere als conclusie dat samenwerking tussen gemeenten in de periode 2005-2013 niet heeft geleid tot lagere uitgaven. De fractie van 50Plus vraagt of de resultaten uit het onderzoek aanleiding geven voor GS om het beleid rondom samenwerking en herindeling te heroverwegen. In de beantwoording is aangegeven dat zowel in het beleid als in de praktijk er meestal andere overwegingen spelen ten aanzien van samenwerking en herindeling dan de vermindering van de uitgaven. De resultaten geven dan ook geen aanleiding om ons beleid te heroverwegen. Meer informatie over de visie en de uitgangspunten van de provincie ten aanzien van de inrichting van het openbaar bestuur zijn te lezen in de notitie en tussenrapportages ‘Slimmer en sterker bestuur in Zuid-Holland’.
19 december 2017
In de vergadering van 8 november jongstleden namen Provinciale Staten de motie M 764 “aantrekkelijkheid bushaltes” aan. Daarin werd Gedeputeerde Staten verzocht om:1. de voorzieningen van haltes langs alle provinciale buslijnen te inventariseren;2. te inventariseren hoe deze haltes, in lijn met het R-netprogramma, aantrekkelijker kunnen worden ingericht;3. die aanpassing te subsidiëren vanuit de Subsidieregeling Mobiliteit (SRM);4. samen met vervoerders en gemeenten tot een verbeterplan te komen. Over de motie wensen Provinciale Staten met de voorjaarsnota een terugkoppeling te krijgen.Gedeputeerde Staten zijn voor behandeling van de eerste twee verzoeken in gesprek met een extern adviesbureau. Zij verwachten in het eerste kwartaal van 2018 te kunnen berichten over een gedetailleerd onderzoeksplan en een accurate tijdsplanning. Verzoek 3 en 4 worden gecombineerd. Er wordt een bijeenkomst met wegbeheerders en vervoerders georganiseerd, waarop er wordt gekeken naar mogelijke impulsen om vanuit de provincie de aantrekkelijkheid van haltes verder te verbeteren. Voornemen is voorafgaand aan de Voorjaarsnota van 2018 over deze bijeenkomst te rapporteren.
19 december 2017
De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zal in februari 2018 een brief versturen aan de Tweede Kamer met de hoofdlijnen van het nieuwe cultuurbeleid en besteding van de beschikbare middelen voor grote restauratieprojecten o.b.v. € 325 miljoen voor erfgoed uit het Regeerakkoord. Met de brief aan de Minister van OCW wordt de waardering uitgesproken voor het Regeerakkoord en wordt in een vroeg stadium aandacht gevraagd voor 3 grote restauratie- en herbestemmingsopgaven in Zuid-Holland. Met dit aanbod willen Gedeputeerde Staten (GS) het Rijk verder helpen in hun beleidsuitvoering voor grote restauratie- en herbestemmingsopgaven van Rijksmonumenten. GS hebben dit ook aan Provinciale Staten toegezegd door uitvoering te geven aan Motie 755 ‘Aanbod aan het Rijk inzake restauratie Rijksmonumenten’ van 8 november 2017.
19 december 2017
Weigering ontheffing Verordening ruimte - bouw veestal bij niet-volwaardig agrarisch bedrijf Warmond
Gedeputeerde Staten hebben een door de gemeente Teylingen ingediend ontheffingsverzoek geweigerd. Het betreft een ontheffingsverzoek voor de bouw van een veestal bij een niet-volwaardig agrarisch bedrijf aan de Wasbeeklaan 31 te Warmond. Nieuwe bebouwingsmogelijkheden bij niet-volwaardige agrarische bedrijven zijn in strijd met het provinciaal agrarisch beleid zoals opgenomen in de Verordening ruimte. Gedeputeerde Staten zijn er niet van overtuigd dat met de bouw van een nieuwe veestal voldoende is geborgd dat het bedrijf zal uitgroeien tot een toekomstbestendig en volwaardig agrarisch bedrijf. Daarnaast heeft de gemeente niet aangetoond dat er sprake is van bijzondere omstandigheden waardoor alsnog ontheffing zou kunnen worden verleend.
12 december 2017
De provincie Zuid-Holland is samen met het hoogheemraadschap van Delfland, de gemeente Westland en BNG Gebiedsontwikkeling B.V. betrokken bij de gebiedsontwikkeling “Het Nieuwe Westland”. In het kader van vereenvoudiging van de structuur en het ter beschikking stellen van additionele middelen door de gemeente Westland en de BNG is het nodig de afspraken hieromtrent aan te passen, waarbij de inbreng van de provincie en het daarmee samenhangende risico ongewijzigd blijft.
12 december 2017
Beantwoording brief van Stichting Wind van Voren, gericht aan Provinciale Staten van Zuid-Holland. Hierin wordt gewezen op de mogelijke financiële risico’s van de ontwikkeling van een windpark in de gemeente Binnenmaas in relatie tot een eventuele samenvoeging van de gemeenten op de Hoeksche Waard. Gedeputeerde Staten zien hier geen aanleiding voor. Provinciale Staten hebben Gedeputeerde Staten verzocht de brief te beantwoorden.
12 december 2017
GroenLinks en 50PLUS hebben vragen gesteld over privaatrechtelijke overeenkomsten voor nieuwe woningen binnen de 20 Ke-contour van Schiphol en de vermeende zwijgplicht voor de nieuwe bewoners. Gedeputeerde Staten antwoorden dat voornoemde overeenkomst een kettingbeding betreft ten behoeve van de koop- of gebruiksovereenkomsten, waarbij nieuwe bewoners geïnformeerd worden dat de betreffende woning op een locatie staat waar geluidbelasting door vliegverkeer is.De vermeende zwijgplicht berust op een misverstand. Het staat ook de nieuwe bewoners vrij om over geluidoverlast te klagen, alleen kunnen zij zich straks niet meer beroepen op het argument dat ze niet wisten dat er vliegroutes in de nabijheid van hun woning liggen.
12 december 2017