Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 4201-4210
Gedeputeerde Staten zeggen Provinciale Staten een rapportage toe over de resultaten van hun inspanningen en de voornemens van Gedeputeerde Staten op het gebied van bodemdaling.
28 november 2017
In de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland op 8 november 2017 is de begroting voor 2018 vastgesteld. Onderdeel daarvan was het vaststellen van motie 743. In deze motie wordt aan het college van Gedeputeerde Staten verzocht om een plan op te stellen voor een ruiterknooppuntennetwerk.
28 november 2017
Gedeputeerde Staten zeggen Provinciale Staten van Zuid-Holland toe om een onderzoek uit te voeren in die gebieden waar het landbouwperspectief minimaal is, naar vernatten van het veenweidegebied in combinatie met het aanleggen van zonnevelden overeenkomstig motie 762.
28 november 2017
Gedeputeerde Staten geven graag uitvoering aan de motie Oogstmarkt Malieveld. Zij beschouwen deze motie als een oproep tot verdere intensivering van de uitvoering van de Innovatie Agenda Duurzame Landbouw. Vooral op het gebied van initiatieven die de verbinding tussen boer en burger versterken. Gedeputeerde Staten stellen voor in samenwerking met het Open Netwerk Voedselinnovatie Zuid-Holland, de Voedselfamilies en het Kennisteam in de nazomer van 2018 een oogstmarkt te organiseren zoals in de motie wordt voorgesteld. Zij stellen verder voor in te spelen op de vragen van de initiatiefnemers in de korte afzetketens in samenwerking met de Zuid-Hollandse Voedselfamilies.
28 november 2017
Groene Schoolpleinen dragen bij aan de cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen. Ook vormen ze een plek die kan bijdragen aan het opvangen van regenwater en het tegengaan van hittestress. Voor buurtbewoners kan het ook een aantrekkelijk element zijn in hun leefomgeving. Op 8 november 2017 hebben Provinciale Staten een motie aangenomen waarin gevraagd wordt om groene schoolpleinen onder de aandacht van gemeenten te brengen en goede voorbeelden en co-financieringsmogelijkheden aan te geven. Ook vragen Provinciale Staten in de Motie deze informatie op een website beschikbaar te stellen. In het behandelvoorstel geven Gedeputeerde Staten aan hoe de provincie invulling zal gaan geven aan deze motie.
28 november 2017
Op 8 november 2017 is door Provinciale Staten ingestemd met de grenscorrectie tussen Nissewaard en Hellevoetsluis. Het dorp Oudenhoorn gaat daardoor per 1 januari 2018 over naar de gemeente Hellevoetsluis. Tussen beide gemeenten kan dan een verrekening plaatsvinden. Deze verrekening wordt vastgesteld door Gedeputeerde Staten. Het bedrag van verrekening is door Gedeputeerde Staten voorlopig vastgesteld op een totaal bedrag van € 9.452.472,-. De gemeenten zullen hierover worden gehoord. Daarna zullen Gedeputeerde Staten overgaan tot het definitief vaststellen van de verrekening, waarbij Hellevoetsluis het door GS vast te stellen bedrag betaalt aan Nissewaard.
21 november 2017
De provincie Zuid-Holland zal in 2018 een Actieplan Geluid 2018-2023 opstellen om geluidhinder langs provinciale wegen te verminderen. Het Actieplan zal ook een afwegingskader bevatten hoe de provincie geluidknelpunten heeft bepaald. Voorafgaand aan het opstellen van het Actieplan Geluid 2018-2023 is een aantal uitgangspunten opgesteld. Het gaat om:- het handhaven van een lage plandrempel; daarmee komen ook knelpunten met een lagere geluidbelasting en met veel omwonenden in aanmerking voor het Actieplan Geluid;- alleen stil asfalt leggen bij versleten bestaand asfalt; dat betekent het beschikbare geld zo kostenefficiënt mogelijk inzetten;- het prioriteren van nog niet uitgevoerde maatregelen uit het vorige Actieplan Geluid;- het rekening houden met ervaren geluidhinder en eerdere geluidklachten
21 november 2017
Bij de Waterverordening Zuid-Holland behoren kaarten waarop veiligheidsnormen voor de regionale waterkeringen zijn opgenomen. De kaarten voor het hoogheemraadschap van Delfland en het waterschap Hollandse Delta worden gewijzigd. Er worden:een aantal regionale waterkeringen toegevoegd.een aantal regionale keringen van de kaart gehaald.Bij de Binnenbedijkte Maas (deelgebied Hoekse Waard) wordt de veiligheidsklasse bij een aantal trajecten aangepast.In verband met de ruimtelijke doorwerking worden de wijzigingen ook op kaart 11 bij de Verordening ruimte 2014 doorgevoerd.
21 november 2017
Provinciale Staten hebben op 11 oktober 2017 gesproken over de Koepelnotitie als opmaat naar een Omgevingsvisie voor de provincie Zuid-Holland. De ontwikkeling van de Koepelnotitie is een eerste stap in de ontwikkeling van het Omgevingsbeleid. In een brief aan Provinciale Staten gaan wij in op de toezeggingen die bij de bespreking zijn gedaan en beantwoorden we de inhoudelijke opmerkingen over de Koepelnotitie. Daarbij gaan we in op de planning en participatie voor de ontwikkeling van het Omgevingsbeleid en de consequenties van het uitstellen van de Omgevingswet. Onze planning is erop gericht om het Omgevingsbeleid (visie, programma en verordening) eind 2018 vast te stellen. In de brief gaan we ook in op een nieuwe werkwijze met gebiedscasussen. Gebiedscasussen zijn concrete opgaven in Zuid-Holland, waarvan we weten of een sterk vermoeden hebben dat er beleidsvragen of spanningen in ons provinciale beleid aan de orde zijn. Met de gebiedscasussen werken we aan een nieuwe methodiek van beleidsontwikkeling, waarbij we beleidsvragen zo veel mogelijk vanuit de praktijk onderzoeken.
21 november 2017
Om de veiligheid van reizigers en chauffeurs te verbeteren wordt het betalen met contant geld in de openbaar vervoer bussen uitgefaseerd. De vele overvallen in de bus zijn aanleiding voor een gezamenlijke afspraak tussen de openbaar vervoerbedrijven om het contant geld van de bus te halen, zodat de buschauffeur geen potentieel doelwit meer is. De ambitie van de vervoerbedrijven is om 1 januari 2018 als sector ‘cashless’ te zijn in de bus. Begin 2018 zal ook door de Zuid-Hollandse concessiehouders de mogelijkheid om contant te betalen vervangen worden door alternatieve betaalwijzen. De vervoerders bieden onder andere de mogelijkheid aan reizigers die geen OV-chipkaart hebben om met hun bankpas te betalen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een vooraf een kaartje te kopen bij vervoerdersloketten en via internet. Ook kunnen reizigers met een mobiel ticket reizen.
21 november 2017