Deel dit op
Op deze pagina vind je de besluiten van Gedeputeerde Staten sinds 1 januari 2017, inclusief de toelichting en de bijlagen. Zo kun je nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom.
De besluiten van Provinciale Staten vind je in het Stateninformatiesysteem.
De publicaties op deze pagina zijn uitsluitend informatief; ze zijn geen officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht of Provinciewet. Je kunt er geen rechten aan ontlenen.
Woo-verzoeken: Bekijk de informatie over informatieverzoek Wet open overheid.
Huidige resultaten: 3751-3760
Gedeputeerde Staten hebben de bezwaren van een agrarisch bedrijf in de gemeente Zuidplas tegen een opgelegde last onder dwangsom ongegrond verklaard en met tekstuele aanpassingen in stand gelaten. Dit is overeenkomstig het advies van de bezwarencommissie. De last onder dwangsom is opgelegd, omdat bleek dat het bedrijf kaas verwerkt voor menselijke consumptie, zonder dat het daarvoor een vergunning heeft. Bovendien is deze activiteit in strijd met het bestemmingsplan. De last onder dwangsom moet ervoor zorgen dat het bedrijf de overtreding beëindigt. Het bedrijf heeft hiertegen bezwaar gemaakt. De onafhankelijke bezwarencommissie oordeelde vervolgens dat de genoemde bedrijfsactiviteit inderdaad niet is vergund en dat geen uitzicht is op legalisatie omdat de activiteit strijdig is met het bestemmingsplan.
13 november 2018
De provincie heeft bureau BRO opdracht gegeven om onderzoek te doen naar het functioneren van perifere detailhandelsvestigingen (PDV-locaties), beter bekend als 'woonboulevards'. Mede door de huidige goede economische situatie functioneren de woonboulevards in algemene zin goed. Slechts vier locaties worden door BRO als 'slecht functionerend' beoordeeld. Wel ziet BRO bij 17 van de in totaal 32 locaties kansen voor verbetering door herontwikkeling, transformatie of optimalisatie. BRO doet ook aanbevelingen voor een vervolgaanpak en rol voor de provincie.Dit onderzoek is een van de strategische verkenningen die uitgevoerd zijn als input voor besluiten over mogelijke investeringen en uitgaven door de provincie in een volgende coalitieperiode. Provinciale Staten besluiten hierover na de verkiezingen in maart 2019
6 november 2018
Bij de Provincie werken advocaten. Een advocaat moet onafhankelijk zijn werkzaamheden kunnen uitoefenen. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland garanderen die onafhankelijkheid door middel van een zogenoemd Professioneel Statuut. Het Professioneel Statuut is een door de Nederlandse Orde van Advocaten voorgeschreven overeenkomst tussen Gedeputeerde Staten als werkgever en een advocaat in dienstbetrekking als werknemer. Gedeputeerde Staten hebben besloten tot ondertekening van deze overeenkomst met mw. mr. C.H.M. Konings, die onlangs in dienst is getreden.
6 november 2018
De provincie Zuid-Holland werkt aan een schone en innovatieve economie die toekomstbestendig is. Dat gebeurt binnen het bedrijfsleven, de vele Zuid-Hollandse kennisinstellingen en de overheid. De provincie wil graag een structurele en passende rol spelen in een circulair Zuid-Holland. We hebben daarom onderzoek gedaan naar de uitgangspositie voor Zuid-Hollandse grondstofketens in de bouw, voor plastics en chemie en voor land- en tuinbouw. De mogelijkheden voor de provinciale rol zijn daarbij in beeld gebracht. Deze onderzoeken zijn nu beschikbaar. De provincie werkt de komende periode verder uit welke bijdrage zij concreet kan spelen voor een circulair Zuid-Holland, in nauwe samenwerking met partners. We verwachten medio 2019 besluitvorming in Provinciale Staten.
6 november 2018
Gedeputeerde Staten benadrukken met de brief gericht aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de urgentie en het belang van de door Drechtsteden ingediende regiodeal. Eerder spraken Gedeputeerde Staten richting de Drechtsteden hun steun uit voor de (toen nog) in te dienen regiodeal. Met de regiodeal vragen Drechtsteden het ministerie in het kader van de regio-enveloppe de Drechtsteden te steunen in de ontwikkeling van de rivieroevers. Succesvolle ontwikkeling van de rivieroevers is essentieel voor zowel de maritieme (smart) "industry" als de bouw van woningen in aanvullende woonmilieus.
6 november 2018
De Greenport Ontwikkelingsmaatschappij Duin- en Bollenstreek (GOM) heeft de Bollengrondbalans 2017 en het Jaarverslag 2017 naar de provincie opgestuurd.De GOM is de uitvoeringsorganisatie (zonder winstoogmerk) voor de herstructureringsopgave voor het buitengebied van de Duin- en Bollenstreek. De zes betrokken gemeenten in de streek zijn aandeelhouder van de GOM. Het handelingskader voor de GOM ligt primair vast in de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport Duin- en Bollenstreek (ISG 2016). De provincie biedt via haar ruimtelijke beleid (Visie Ruimte en Mobiliteit en Verordening ruimte) ruimte voor de werkwijze van de GOM. Zo is in de Verordening ruimte 2014 aangegeven dat er bij verloren gaan van bollengrond door andere ontwikkelingen, compensatie moet plaatsvinden via een overeenkomst met de GOM. Daarnaast faciliteert de provincie de afspraak voor de verkoop van bouwtitels voor (maximaal) 600 Greenportwoningen in het buitengebied van de Duin- en Bollenstreek. Deze bouwtitels mogen door de GOM worden verkocht ter financiering van de herstructureringsactiviteiten.
6 november 2018
Op 19 september jl. is een concept-instemmingsbesluit voor het winningsplan gaswinning Spijkenisse-Intra door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gepubliceerd. Op basis van dit ontwerp-instemmingsbesluit heeft de provincie besloten hierop een zienswijze in te dienen. In de zienswijze zijn twee belangrijke aspecten die naar voren komen.Ten eerste betreft volgens de NAM Spijkenisse-Intra een nieuw veld; in het licht van de overgang naar hernieuwbare energiebronnen adviseren wij nieuwe velden niet in gebruik te nemen.Ten tweede dat de instemming op het winningsplan pas verleend wordt nadat een gedegen Seismische Risico Analyse (SRA) is uitgevoerd, dat wil zeggen een SRA op basis van de resultaten van de proefboring, en niet op basis van aannames.Ook heeft het ministerie van EZK een concept-omgevingsvergunning gepubliceerd. Hierover zijn wij van mening dat ons advies aangaande de bovengrondse omgevingsaspecten voldoende is gehonoreerd. Wij dienen daarom m.b.t. deze vergunning geen zienswijze in bij het ministerie van EZK.
30 oktober 2018
De afgelopen jaren is er discussie geweest over het verbeteren van de OV-verbinding tussen Rotterdam en Ridderkerk door middel van een tramverbinding. Voor deze tramverbinding is door de provincie een ruimtelijke reservering opgenomen in de Visie Ruimte en Mobiliteit. Op lokaal politiek niveau en door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is in 2017 besloten af te zien van de aanleg van de tramverbinding. De provincie is echter nog niet overtuigd van het schrappen van de ruimtelijke reservering. Het initiatief is aan de MRDH en de gemeente Ridderkerk gegeven om een toekomstvisie van het Openbaar Vervoer (OV) op te stellen voor dit gebied om hierover een afgewogen besluit te kunnen nemen. In het kader van hun verantwoordelijkheid voor het OV in dit gebied hebben MRDH en de gemeente Ridderkerk gezamenlijk een plan van aanpak opgesteld om begin 2019 tot een dergelijke visie te komen. Indien uit de aangekondigde visie blijkt dat de ruimtelijke reservering niet nodig is voor goed openbaar vervoer tussen Rotterdam en Ridderkerk, dan kan de reservering worden heroverwogen.
30 oktober 2018
Deze brief informeert de Staten over de presentaties die op 26 september gegeven zijn over de onderzoeken naar complexe stedelijke transformatiegebieden, perifere detailhandelsvestigingen, vitaliteit kleine kernen, klimaatadaptatie, duurzame landbouw en energievernieuwing. Over deze onderwerpen was op 26 september een technische sessie met de Staten. In de presentaties wordt de inhoudelijke stand van zaken weergegeven van de onderzoeken. De onderzoeken worden naar verwachting in de periode oktober 2018 en maart 2019 afgerond.
30 oktober 2018
Gedeputeerde Staten hebben de bezwaren van het bedrijf CTT Rotterdam B.V. tegen een aanwijzing als potentieel domino-relevant bedrijf afgewezen en de aanwijzing gehandhaafd. Een groot aantal bedrijven in de Europoort (Rotterdam), is eerder dit jaar door de DCMR Milieudienst Rijnmond aangewezen als zogenaamd potentieel domino-relevant bedrijf. Door onder meer de soort stoffen waar dergelijke bedrijven mee werken, kunnen incidenten ontstaan die mogelijk effecten hebben voor bedrijven die in de buurt liggen. Door de aanwijzing worden de bedrijven verplicht elkaar te informeren, de risico’s en effecten op elkaars bedrijven in kaart te brengen en maatregelen te nemen. Dit is belangrijk voor de veiligheid in het Europoortgebied. De onafhankelijke bezwarencommissie oordeelde dat Gedeputeerde Staten niet bevoegd zijn om een aanwijzing, in de vorm zoals hij naar de bedrijven was uitgegaan, te geven. Gedeputeerde Staten hebben besloten het advies van de commissie niet te volgen, omdat zij van mening zijn dat er voldoende grond is om de domino-aanwijzing in deze vorm te geven.
30 oktober 2018